Nyheter

År
Måned
Vis alle

Akademikerne og Unios avtale størst i staten

Publisert: 24.05.2022

– Jeg ser frem til et tettere samarbeid med Unio fremover, også på virksomhetsnivå. Vi er begge opptatt av at utdanningsgruppene har gode lønns- og arbeidsvilkår, og sammen står vi sterkere, sier lederen i Akademikerne stat Kari Tønnessen Nordli. 

Les mer

Enighet med KS i meklingen i kommunal sektor

Publisert: 24.05.2022

- Med denne avtalen sikrer Akademikerne et økonomisk resultat over frontfagets ramme, og vi fortsetter å jobbe for et bedre lønnssystem for lektorene, sier Tonje Leborg, forhandlingsleder for Akademikerne kommune.

Les mer

Akademikernes streikeuttak i staten

Publisert: 19.05.2022

Over 1350 medlemmer i Akademikerne går ut i streik 24. mai dersom det ikke blir enighet under meklingen med staten om årets hovedtariffoppgjør.

Les mer

En streik i Oslo vil ramme bredt

Publisert: 18.05.2022

Dersom meklingen ikke fører til enighet mellom Akademikerne og Oslo kommune, tas 147 medlemmer ut i streik. Det vil trolig ramme bygging av ny legevakt, byggesaksbehandling og skolene.

Les mer

Hvordan bruker du din hybride arbeidshverdag?

Publisert: 13.06.2022

Onsdag 8. juni sender Arkitektenes fagforbund ut en undersøkelse til sine yrkesaktive medlemmer for å kartlegge arbeidsplasser og arbeidsmønstre.

Les mer

Ledighetstallene for april

Publisert: 05.05.2022

Det totale antallet ledige arkitekter og landskapsarkitekter i april har sunket til 127. Ledighetstallene blant designere har også sunket, men økt hos planleggere.

Les mer

Akademikerne bryter forhandlingene i statlig sektor

Publisert: 29.04.2022

– Avstanden mellom partene var så stor at vi nå er nødt til å få hjelp fra Riksmekler for å komme i mål med en ny hovedtariffavtale, sier leder i Akademikerne stat, Kari Tønnessen Nordli.

Les mer

Akademikerne bryter lønnsforhandlingene med Oslo kommune

Publisert: 29.04.2022

– Kommunens tilbud var ikke godt nok, sier forhandlingsleder Erik Graff.

Les mer

Akademikerne bryter forhandlingene i kommunal sektor

Publisert: 29.04.2022

–  Vi gikk inn i forhandlingene med et ønske om å komme til enighet, men nå trenger vi hjelp av Riksmekleren, sier Tonje Leborg, leder for Akademikerne kommune.

Les mer