Student | Sist oppdatert: 13.03.2023, 08:22

Studentmedlemskap

AFAG har studentmedlemmer på alle universiteter og skoler i Norge som tilbyr høyere utdanning i arkitektur, landskapsarkitektur, interiørarkitektur, planlegging, design og tilsvarende. Vi har i tillegg studentmedlemmer ved en rekke utenlandske læresteder.


Arkitektenes fagforbund er organisasjonen for deg som studerer arkitektur, landskapsarkitektur, interiørarkitektur, planlegging, design eller kunsthistorie. Som studentmedlem i AFAG får du tilgang på en rekke fordeler.
 

Fra student til arbeidstaker

AFAG kjenner bransjen du søker til, og vi har god oversikt og kunnskap om å starte for seg selv, de forskjellige arbeidsstedene og anbefalt nybegynnerlønn. Vi hjelper deg med CV og søknad og vi holder årlige bransje- og jobbsøkerkurs ved alle studiestedene i Norge.
 

Praksis i studietiden

Studietiden er en fin anledning til å få relevant arbeidserfaring. Vi hjelper deg med CV og søknad, tilbakemelding på arbeidskontrakt og juridisk bistand om du skulle være uheldig å havne i en konflikt.
 

Juridisk rådgivning

Vi tilbyr gratis juridisk rådgivning for alle våre studentmedlemmer. Våre advokater gir tilbakemelding på arbeidskontrakt og kan i tillegg bistå deg som ønsker å starte opp eget foretak.
 

Faglige og sosiale arrangementer

Vi arrangerer gratis faglige- og sosiale arrangementer for våre studentmedlemmer ved alle studiestedene som tilbyr høyere utdanning i arkitektur og design i Norge, samt ved Det Kongelige Akademi i København. Vi arrangerer årlige bransje- og jobbsøkerkurs samt faglige kurs ved studiestedene én gang i semesteret. Som studentmedlem er du velkommen til å ta kontakt med oss for å foreslå aktuelle tema for kurs. 
 

Bank og forsikring

Som studentmedlem i AFAG får du tilgang på en rekke fordeler hos våre samarbeidspartnere Danske Bank og Storebrand. Medlemskapet på 400 kr i året inkluderer gratis reise- eller ulykkesforsikring i Storebrand, og du kan i tillegg velge å legge til ekstra forsikringer til en gunstig pris. Studentmedlemmer i AFAG kan tegne gratis PC-forsikring hos Danske Bank.

Les mer om forsikringene her.
 

Student i utlandet 

Storebrand tilbyr nå en svært gunstig forsikringspakke for studenter som studerer i utlandet. Studentforsikringen sikrer deg og tingene dine dersom noe uforutsett skjer i studietiden. Med denne forsikringen får du reise-, ulykke-, og innboforsikring i ett.

Priser: 

  • Norden: 1 405 kroner
  • Europa: 2 350 kroner
  • USA: 4 425 kroner
  • Australia: 3 275 kroner
  • Resten av verden: 4 175 kroner

Priser pr. 01.01.2022. Forsikringen leveres av Storebrand.

Tidligere kunne AFAG-medlemmer få gratis medlemskap i ANSA og tegne forsikringer gjennom vår samarbeidsavtale. Avtalen mellom AFAG og ANSA ble avsluttet januar 2020, og forsikringen til Storebrand er nå den beste og billigste forsikringen for norske studenter i utlandet.

Studenter som tidligere har hatt forsikring gjennom ANSA-avtalen må selv si opp ANSA-medlemskapet og tegne ny forsikring.

Les mer og kjøp forsikring her. 

 

Reisestipend

Som studentmedlem i AFAG kan du søke om reisestipend på 2000 kr i forbindelse med diplomarbeid. Du kan søke om stipend allerede etter 6 måneders betalt medlemskap.

Les mer her

 

Rabatterte enkelttimer hos psykolog

Lifekeys er en online psykologtjeneste som tilbyr video konsultasjoner og temabaserte seminarer med utvalgte psykologer. Som bruker trenger du kun tilgang til internett, en PC, nettbrett eller smarttelefon.

Som AFAG-medlem får du 10 % rabatt på enkelttimer hos Lifekeys og gratis tilgang til deres digitale kurs. 

Studentmedlemmer får i tillegg store deler av den første timen dekket av AFAG, og betaler dermed kun 300 kr for den første enkelttimen. 

Les mer om Lifekeys eller benytt deg av tilbudet her. 

 

Priser for studentmedlemskap 2023

Medlemskap inkl. gratis reise- eller ulykkesforsikring: 425 kr
Medlemskap inkl. gratis reise- og ulykkesforsikring: 575 kr
Medlemskap inkl. gratis reise-, ulykkes- og innboforsikring: 900 kr
Medlemskap uten forsikring: 425 kr

Kontingenten gjelder for et kalenderår. 

Dersom du ønsker å endre forsikringskombinasjonen din, ta kontakt med linda@afag.no

 

Relaterte artikler

Delta i AFAGPRISEN 2023

Publisert: 01.09.2023

AFAGPRISEN er tilbake og denne gangen med endring som tema. AFAG inviterer alle studentmedlemmer til å delta i årets konkurranse!

Les mer

Reiserapport: Studietur til Svalbard

Publisert: 29.08.2023

Diplomoppgaven til Ilka Doval handler om hva som kan gjøres rundt en gruve i Longyearbyen når driften skal avsluttes.

Les mer

Reiserapport: Grensepost og fiskevær i Vardø

Publisert: 29.08.2023

I diplomoppgaven sin, transformerer Marie Mork Nielsen et eksisterende buanlegg i Vardø havn.

Les mer