Student | Sist oppdatert: 31.01.2024, 15:58

Studentmedlemskap

AFAG har studentmedlemmer på alle universiteter og skoler i Norge som tilbyr høyere utdanning i arkitektur, landskapsarkitektur, interiørarkitektur, planlegging, design og tilsvarende. Vi har i tillegg studentmedlemmer ved en rekke utenlandske læresteder.


Arkitektenes fagforbund er organisasjonen for deg som studerer arkitektur, landskapsarkitektur, interiørarkitektur, planlegging, design eller kunsthistorie. Som studentmedlem i AFAG får du tilgang på en rekke fordeler.
 

Fra student til arbeidstaker

AFAG kjenner bransjen du søker til, og vi har god oversikt og kunnskap om å starte for seg selv, de forskjellige arbeidsstedene og anbefalt nybegynnerlønn. Vi hjelper deg med CV og søknad og vi holder årlige bransje- og jobbsøkerkurs ved alle studiestedene i Norge.
 

Praksis i studietiden

Studietiden er en fin anledning til å få relevant arbeidserfaring. Vi hjelper deg med CV og søknad, tilbakemelding på arbeidskontrakt og juridisk bistand om du skulle være uheldig å havne i en konflikt.
 

Juridisk rådgivning

Vi tilbyr gratis juridisk rådgivning for alle våre studentmedlemmer. Våre advokater gir tilbakemelding på arbeidskontrakt og kan i tillegg bistå deg som ønsker å starte opp eget foretak.
 

Faglige og sosiale arrangementer

Vi arrangerer gratis faglige- og sosiale arrangementer for våre studentmedlemmer ved alle studiestedene som tilbyr høyere utdanning i arkitektur og design i Norge, samt ved Det Kongelige Akademi i København og Arkitektskolen i Århus. Vi arrangerer årlige bransje- og jobbsøkerkurs samt faglige kurs ved studiestedene én gang i semesteret. Som studentmedlem er du velkommen til å ta kontakt med oss for å foreslå aktuelle tema for kurs. 
 

Bank og forsikring

Som studentmedlem i AFAG får du tilgang på en rekke fordeler hos våre samarbeidspartnere Handelsbanken og Storebrand. Medlemskapet på 450 kr i året inkluderer gratis reise- eller ulykkesforsikring i Storebrand, og du kan i tillegg velge å legge til ekstra forsikringer til en gunstig pris.

Les mer om forsikringene her.
 

Student i utlandet 

Storebrand tilbyr nå en svært gunstig forsikringspakke for studenter som studerer i utlandet. Studentforsikringen sikrer deg og tingene dine dersom noe uforutsett skjer i studietiden. Med denne forsikringen får du reise-, ulykke-, og innboforsikring i ett.

Priser: 

  • Norden: 1 405 kroner
  • Europa: 2 350 kroner
  • USA: 4 425 kroner
  • Australia: 3 275 kroner
  • Resten av verden: 4 175 kroner

Priser pr. 01.01.2023. Forsikringen leveres av Storebrand.

Tidligere kunne AFAG-medlemmer få gratis medlemskap i ANSA og tegne forsikringer gjennom vår samarbeidsavtale. Avtalen mellom AFAG og ANSA ble avsluttet januar 2020, og forsikringen til Storebrand er nå den beste og billigste forsikringen for norske studenter i utlandet.

Studenter som tidligere har hatt forsikring gjennom ANSA-avtalen må selv si opp ANSA-medlemskapet og tegne ny forsikring.

Les mer og kjøp forsikring her. 

 

Reisestipend

Som studentmedlem i AFAG kan du søke om reisestipend på 2000 kr i forbindelse med diplomarbeid. Du kan søke om stipend allerede etter 6 måneders betalt medlemskap.

Les mer her

 

Rabatterte enkelttimer hos psykolog

Lifekeys er en online psykologtjeneste som tilbyr video konsultasjoner og temabaserte seminarer med utvalgte psykologer. Som bruker trenger du kun tilgang til internett, en PC, nettbrett eller smarttelefon.

Som AFAG-medlem får du 10 % rabatt på enkelttimer hos Lifekeys og gratis tilgang til deres digitale kurs. 

Studentmedlemmer får i tillegg store deler av den første timen dekket av AFAG, og betaler dermed kun 300 kr for den første enkelttimen. 

Les mer om Lifekeys eller benytt deg av tilbudet her. 

 

Priser for studentmedlemskap 2024

Medlemskap inkl. gratis reise- eller ulykkesforsikring: 450 kr
Medlemskap inkl. gratis reise- og ulykkesforsikring: 600 kr
Medlemskap inkl. gratis reise-, ulykkes- og innboforsikring: 950 kr
Medlemskap uten forsikring: 450 kr

Kontingenten gjelder for et kalenderår. 

Dersom du ønsker å endre forsikringskombinasjonen din, ta kontakt med linda@afag.no.


Bank og forsikring

Som studentmedlem i AFAG får du tilgang på en rekke fordeler hos våre samarbeidspartnere Handelsbanken og Storebrand. Medlemskapet på 450 kr i året inkluderer gratis reise- eller ulykkesforsikring i Storebrand, og du kan i tillegg velge å legge til ekstra forsikringer til en gunstig pris.

 

PC og MAC-forsikring

Studentmedlemskap i AFAG inkluderer PC/Mac-forsikring. 
Forsikringen omfatter skade på eller tyveri av PC og Mac som er inntil 5 år gammel med tilhørende batteri, tilslutningskabel og mus - i hele verden.

Forsikringen har en dekningssum på inntil kr 20.000, og dekker PC/Mac som er inntil 5 år gammel. Egenandelen er kr 1.000 og det vil være et aldersfradrag på PC/Mac som er eldre enn 12 måneder. Se nærmere om dekningen i forsikringsbevis og forsikringsvilkår.

Du trenger ikke selv å kjøpe forsikringen. Den er inkludert for alle som er studentmedlem i AFAG.

Hvordan benytte deg av PC/Mac-forsikringen

Meld skade under forsikringen ved å kontakte Storebrand på telefon 915 08 880 eller på mail tingskade@storebrand.no. Du vil måtte dokumentere:

  • Gyldig studentbevis
  • Medlemsbevis fra din forening. Dette kan du få fra foreningen din, eller du kan laste det ned selv her

 

Relaterte artikler

Slik markeres streiken

Publisert: 29.05.2024

Akademikerne gikk ut i streik fra og med fredag 24. mai, sammen med Unio.

Les mer

Enighet i lønnsoppgjøret på overtid i Oslo kommune

Publisert: 24.05.2024

– Det økonomiske resultatet fra meklingen vil gi medlemmene våre reallønnsvekst. Vi er glade for at vi har forbedret systemet for lokale forhandlinger for våre medlemmer og at der er satt av midler til lokale forhandlinger, sier forhandling …

Les mer

Akademikerne går ut i streik – Staten går baklengs inn i fremtiden

Publisert: 24.05.2024

– Akademikerne vil ikke akseptere en tariffavtale som er dårligere for våre medlemmer enn avtalen vi har hatt. Vi streiker for å beholde en avtale som sikrer at utdanning gir uttelling på lønnsslippen, sier Kari Tønnessen Nordli, leder av A …

Les mer