Student | Sist oppdatert: 21.02.2022, 08:30

Studentmedlemskap

AFAG har studentmedlemmer på alle universiteter og skoler i Norge som tilbyr høyere utdanning i arkitektur, landskapsarkitektur, interiørarkitektur, planlegging, design og tilsvarende. Vi har i tillegg studentmedlemmer ved en rekke utenlandske læresteder.


Arkitektenes fagforbund er organisasjonen for deg som studerer arkitektur, landskapsarkitektur, interiørarkitektur, planlegging, design eller kunsthistorie. Som studentmedlem i AFAG får du tilgang på en rekke fordeler.
 

Fra student til arbeidstaker

AFAG kjenner bransjen du søker til, og vi har god oversikt og kunnskap om å starte for seg selv, de forskjellige arbeidsstedene og anbefalt nybegynnerlønn. Vi hjelper deg med CV og søknad og vi holder årlige bransje- og jobbsøkerkurs ved alle studiestedene i Norge.
 

Praksis i studietiden

Studietiden er en fin anledning til å få relevant arbeidserfaring. Vi hjelper deg med CV og søknad, tilbakemelding på arbeidskontrakt og juridisk bistand om du skulle være uheldig å havne i en konflikt.
 

Juridisk rådgivning

Vi tilbyr gratis juridisk rådgivning for alle våre studentmedlemmer. Våre advokater gir tilbakemelding på arbeidskontrakt og kan i tillegg bistå deg som ønsker å starte opp eget foretak.
 

Faglige og sosiale arrangementer

Vi arrangerer gratis faglige- og sosiale arrangementer for våre studentmedlemmer ved alle studiestedene som tilbyr høyere utdanning i arkitektur og design i Norge, samt ved Det Kongelige Akademi i København. Vi arrangerer årlige bransje- og jobbsøkerkurs samt faglige kurs ved studiestedene én gang i semesteret. Som studentmedlem er du velkommen til å ta kontakt med oss for å foreslå aktuelle tema for kurs. 
 

Bank og forsikring

Som studentmedlem i AFAG får du tilgang på en rekke fordeler hos våre samarbeidspartnere Danske Bank og Storebrand. Medlemskapet på 400 kr i året inkluderer gratis reise- eller ulykkesforsikring i Storebrand, og du kan i tillegg velge å legge til ekstra forsikringer til en gunstig pris. Studentmedlemmer i AFAG kan tegne gratis PC-forsikring hos Danske Bank.

Les mer om forsikringene her.
 

Student i utlandet 

Storebrand tilbyr nå en svært gunstig forsikringspakke for studenter som studerer i utlandet. Studentforsikringen sikrer deg og tingene dine dersom noe uforutsett skjer i studietiden. Med denne forsikringen får du reise-, ulykke-, og innboforsikring i ett.

Priser: 

  • Norden: 1 405 kroner
  • Europa: 2 350 kroner
  • USA: 4 425 kroner
  • Australia: 3 275 kroner
  • Resten av verden: 4 175 kroner

Priser pr. 01.01.2022. Forsikringen leveres av Storebrand.

Tidligere kunne AFAG-medlemmer få gratis medlemskap i ANSA og tegne forsikringer gjennom vår samarbeidsavtale. Avtalen mellom AFAG og ANSA ble avsluttet januar 2020, og forsikringen til Storebrand er nå den beste og billigste forsikringen for norske studenter i utlandet.

Studenter som tidligere har hatt forsikring gjennom ANSA-avtalen må selv si opp ANSA-medlemskapet og tegne ny forsikring.

Les mer og kjøp forsikring her. 

 

Reisestipend

Som studentmedlem i AFAG kan du søke om reisestipend på 1500 kr i forbindelse med diplomarbeid. Du kan søke om stipend allerede etter 6 måneders betalt medlemskap.

Les mer her

 

Tidsskrifter

Medlemmer i AFAG får rabattert abonnement på Arkitektnytt og Arkitektur N.
 

Abonnementspriser for 2022

Arkitektnytt, studentpris: 376 kr (ordinær pris 1 000 kr)
Arkitektnur N, studentpris: 504 kr  (ordinær pris 1 230 kr)

 

Priser for studentmedlemskap 2022

Medlemskap inkl. gratis reise- eller ulykkesforsikring: 400 kr
Medlemskap inkl. gratis reise- og ulykkesforsikring: 550 kr
Medlemskap inkl. gratis reise-, ulykkes- og innboforsikring: 850 kr
Medlemskap uten forsikring: 400 kr

Kontingenten gjelder for et kalenderår. 

Dersom du ønsker å endre forsikringskombinasjonen din, ta kontakt med linda@afag.no

 

Relaterte artikler

Finn en AFAGBOKS!

Publisert: 06.05.2022

Torsdag 12. mai gjemmer studentkontaktene våre 20 bokser med eksamensforfriskninger og det er din oppgave å finne én av boksene!

Les mer

Vinnerne av 120 Hours

Publisert: 01.04.2022

Fredag 25. mars holdt studentkonkurransen 120 Hours vernissasje med årets bidrag og annonserte vinnerne.

Les mer

Velkommen til foredrag om arbeidslivet i Norge!

Publisert: 22.03.2022

Arkitektenes fagforbund inviterer alle norske arkitekt- og designstudenter ved Det Kongelige Akademi til foredrag om arbeidslivet og arkitektbransjen i Norge.

Les mer