Publisert: 21.10.2019

Personvernerklæring for Arkitektenes fagforbund

Behandlingsansvarlig

Denne personvernerklæringen omhandler hvordan Arkitektenes fagforbund - AFAG samler inn og bruker informasjon om besøkende på våre nettsider. Arkitektenes fagforbund er behandlingsansvarlig for personvernopplysninger relatert til nettsidene www.afag.no.

Personvernerklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1. ledd).

Hva er formålet?

Formålet med opplysningene som samles inn er å gjøre nettstedet vårt så brukervennlig som mulig og gi deg en bedre brukeropplevelse.

 

Hvilken informasjon samler vi inn?

 

Opplysninger du oppgir selv:

Når du melder deg inn i Arkitektens fagforbund registreres navn, adresse, mobilnummer, e-post og fakturaadresse. Tilleggsinformasjon arbeidsgiver og utdanningssted registreres også. Opplysningene lagres i vårt medlemssystem Compendia.

 

Opplysninger om din bruk av www.afag.no:

 

Informasjonskapsler/cookies

Ved å bruke www.afag.no samtykker du til at vi lagrer informasjonskapsler lokalt i din nettleser. Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres på brukerens datamaskin/brukerenhet. Noen cookies er helt nødvendige for funksjonaliteten på nettsidene, mens andre blir brukt til å forbedre ytelsen og brukeropplevelsen og for analyse.

Analyseverktøy

For å innhente informasjon om hvordan nettstedet brukes benytter vi analyseverktøyet Google Analytics som lagrer informasjonskapsler. Ved hjelp av disse kan vi blant annet se hvor mange som er inne på sidene våre, hvor lenge besøket varer, hvilken brukerenhet og nettleser som benyttes.

Google Analytics anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Den lagrede IP-adressen kan dermed ikke brukes til å identifisere deg som bruker.

Søk

Vi lagrer informasjon om hvilke søkeord besøkende på nettsiden benytter i søkeverktøyet Find. Dette hjelper oss å optimalisere sideinnholdet og se hva slags informasjon besøkende ønsker å finne. Søkene lagres i en egen database i aggregert form. Søkeordet som lagres kan ikke kobles til brukerens IP-adresse.
 

Sletting av informasjonskapsler

Det er mulig å reservere seg mot at informasjonskapsler blir registrert ved å endre innstillingene i din nettleser. Du kan også slette dine informasjonskapsler. Hvordan dette gjøres kommer an på hvilken nettleser du bruker. Under finner du lenke til informasjon om sletting på de alminnelig brukte nettlesere.

– innstillinger for informasjonskapsler i Internet Explorer
– innstillinger for informasjonskapsler i Firefox
– innstillinger for informasjonskapsler i Google Chrome
– innstillingerfor informasjonskapsler i Safari og iOS

Tredjepartsverktøy

Vi benytter oss av følgende tredjepartverktøy på vårt nettsted:

– Google Analytics brukes for å innhente informasjon om hvordan nettstedet brukes.
– Compendia brukes til å registrere medlemmer og administrere vårt medlemsregister.