Aktuelt | Sist oppdatert: 07.03.2024, 00:45

Reiserapport – Rural Potential

Gjennom diplomoppgaven sin, utforsker Christina Authén og en medstudent hvordan man kan sikre at kystkulturen får leve videre og utvikle seg på Kvitsøy.

Langs norskekysten finner vi et utall av bygg som gjennom tidene har utgjort en nøkkelfunksjon i våre kystsamfunn. Mange av byggene representerer en viktig del av kystkulturen og knytter oss til fortiden vår. De bidrar til å styrke vår identitet og skape tilhørighet blant kystsamfunnene. I en tid med store endringer er dette bygg som vi må ta vare på, slik at de kan bestå for fremtiden og fungere som viktige historiefortellere om tiden som har vært.

Denne bakgrunnen skapte Christinas interesse for Kvitsøy. Kvitsøy var en gang et velfungerende og selvstendig samfunn, der innbyggerne fikk dekket sine behov til alt fra innkjøp til helsetjenester, uten å måtte forlate øya.

Oppgaven går ut på å transformere eksisterende bygg på Stevelsholmen og tilføre nye. På den måten, ønsker Christina å tilføre nytt liv til øya, styrke kystkulturen i området og skape et samlingssted for beboerne.

Les hele reiserapporten her.


Som studentmedlem i AFAG, kan du søke om reisestipend på inntil 2000 kr i forbindelse med diplomprosjektet ditt.

Les mer om reisestipend her.

Her finner du eksempler på tidligere rapporter.