Medlemskap i AFAG | Publisert: 17.04.2024

Medlemsfordeler

Et medlemskap i AFAG gir deg en rekke medlemsfordeler:


Juridisk rådgivning

AFAGs advokater bistår ved ansettelser, oppsigelser og arbeidsmiljøspørsmål. Medlemmer får råd om hvordan man bør forholde seg ved korrespondanse og i møter med arbeidsgiver, og vi assisterer i forhandlingsmøter ved oppsigelser. For å motta rådgivning forutsettes det én måneds medlemskap. For ytterligere bistand, f.eks. til forberedelse og gjennomføring av rettsprosesser kreves medlemskap i mer enn tre måneder.

Advokatfirmaet Nova
Gjennom Advokatfirmaet Nova kan vi tilby våre medlemmer tre timer gratis privatjuridisk rådgivning innen ulike fagområder. Medlemstilbudet er en fast medlemsfordel som gir deg rett på tre timer gratis rådgivning per år, og deretter rabattert medlemspris utover gratistilbudet.

Mer informasjon om medlemstilbudet finner du her.

Lønnsforhandlinger

AFAG ivaretar medlemmenes interesser i sentrale forhandlinger, i tillegg til å bistå medlemmer og tillitsvalgte i lokale forhandlinger. Bistand kan gis ved personlig oppmøte, over telefon eller på e-post.
 

Lønnsstatistikk

Hvert år utarbeider vi fyldige statistikker for privat og offentlig sektor. Statistikken er nyttig i forbindelse med lønnsforhandlinger med arbeidsgiver. I statistikken tilbyr vi også startlønn for nyutdannede, samt timelønnanbefalinger for studenter.
 

Tariffavtaler

AFAG sikrer at medlemmenes rettigheter blir ivaretatt gjennom tariffavtaler. Vi har tariffavtale med Arkitektbedriftene og NHO/Abelia i privat sektor, og egne tariffavtaler for stat og kommune. Vi bistår med tolkning og tvisteløsning for spørsmål i tilknytning til avtalen. Det samme gjelder for stat, kommune, NAVO og Virke.

Her kan du lese mer om tariffavtaler i privat, kommunal og statlig sektor.
 

Karriererådgivning

AFAG tilbyr individuell karriererådgivning for ansatte og studenter. Som medlem i AFAG er du velkommen til å ta kontakt med oss i forbindelse med spørsmål relatert til utfordrende arbeidsmiljø, lønn og karriereskift. Vi gir også tilbakemelding på CV, søknad og portfolio. Vi tilbyr rådgivning ved personlig oppmøte eller over telefon og e-post.

 

Helt eller delvis arbeid i enkeltpersonsforetak

AFAG tilbyr rådgivning til medlemmer som driver enkeltpersonsforetak.
 

Fagforeningsfradrag

Fagforeningskontingent er fradragsberettiget. Som yrkesaktivt AFAG-medlem får du inntil 7700 kr i skattefradrag for innbetalt medlemskontingent i 2023. Hvis du har betalt full fagforeningskontingent, kan du trekke fra inntil 7700 kr i skattepliktig inntekt, eller med en forholdsmessig del av beløpet hvis fagforeningskontingenten bare er betalt for en del av året. 

AFAG innrapporterer til skattemyndighetene hvor mye du har betalt i medlemskontingent. Selvstendig næringsdrivende må innrapporerte dette selv. Fradraget kommer til syne på din skattemelding.

Les mer om fagforeningsfradraget på Skatteetaten sine nettsider.

 

Bank- og forsikringstilbud

Gjennom vårt medlemskap i hovedsammenslutningen Akademikerne kan AFAG tilby konkurransedyktige betingelser på bank og forsikring. Det er Handelsbanken som leverer banktjenester og Storebrand som leverer forsikringstjenester.

Storebrand
Har du spørsmål i forbindelse med forsikringstilbud kan du kontakte Storebrands kundeservice for AFAG-medlemmer på tlf.: 67 51 93 00 om det gjelder private forsikringer, på 91 50 88 81 om det gjelder bedriftsforsikringer.

Handelsbanken
Som medlem i AFAG får du svært gode betingelser og en rekke fordeler dersom du velger å bli kunde i Handelsbanken. Avtalen sikrer deg gode betingelser over tid på sparing og lån. Du slipper å bruke tid på å følge med på renter og betingelser – de er ferdig fremforhandlet av foreningen din.
Har du spørsmål om dine fordeler kan du kontakte Handelsbanken sine rådgivere på tlf.: 23 04 50 00 eller se Handelsbanken sine nettsider.

 

Rabatterte enkelttimer hos psykolog

Lifekeys er en online psykologtjeneste som tilbyr video konsultasjoner og temabaserte seminarer med utvalgte psykologer. Som bruker trenger du kun tilgang til internett, en PC, nettbrett eller smarttelefon.

Som AFAG-medlem får du 10 % rabatt på enkelttimer gjennom Lifekeys og gratis tilgang til deres digitale kurs. 

Les mer om Lifekeys eller benytt deg av tilbudet her. 

 

Rabatt hos Strawberry

Som AFAG-medlem får du  rabatt på alle Strawberry-hoteller.
Les mer om hvordan du bestiller her.

 

Chilimobil

Som medlem i AFAG får du tilgang på noen av markedets billigste mobilabonnement. Det er ingen krav om at du som medlem må ha abonnement hos Chilimobil, du kan bestille til barn, ektefeller, foreldre eller andre. Du kan registrere abonnementene på deg privat eller på et organisasjonsnummer slik at fakturaen kan gå rett i et regnskap.

Les mer eller bestill her på AFAGs side hos Chilimobil.

 

Samarbeidsavtale med Sveriges Arkitekter og Forbundet for Arkitekter og Designere (FAOD)

Som AFAG-medlem tilbyr vi gjestemedlemskap hos Sveriges Arkitekter og FAOD dersom du skal arbeide i Sverige eller Danmark. Som medlem av Sveriges Arkitekter eller FAOD i Danmark kan du få tilsvarende gjestemedlemskap i AFAG.
 

Kurs

AFAG arrangerer kurs i forhandlingsteknikk, hvordan forholde seg ved permitteringer og oppsigelser, utfordrende arbeidsmiljø, tillitsvalgtes rolle og eventuelt andre emner etter forespørsel fra medlemmene. For studentmedlemmer avholder vi bransje- og jobbsøkerkurs hver vår, i tillegg til faglige kurs på det enkelte studiested.

Kurs i regi av NAL, NLA og NIL
Som medlem i AFAG får du støtte på inntil kr 1500 til å delta på kurs i regi av NAL, NLA og NIL. Du må søke direkte til sekretariatet om å få refundert søtten. Søknaden sendes inn etter deltakelse på kurset.

 

Relaterte artikler

Arkitekturfilm Oslo 2024

Publisert: 29.02.2024

AFAG er stolt samarbeidspartner av filmfestivalen som er tilbake for åttende gang!

Les mer

Webinar om praktisk bruk av kunstig intelligens

Publisert: 27.02.2024

Mandag 11. mars holder Akademikerne webinar om generativ AI og prompting i praksis. Hvordan få nytte av teknologien?

Les mer

Tiltak for arbeidssøkende og nyutdannede uten jobb

Publisert: 13.02.2024

Som en følge av den vanskelige situasjonen i arkitektbransjen har AFAG besluttet å redusere kontingenten for nyutdannede og øke kursstøtte for alle arbeidssøkende.

Les mer