Jus og karriere | Sist oppdatert: 22.06.2020, 15:13

IA-arbeid

Inkluderende arbeidsliv er et arbeidsliv for alle som kan og vil bidra. Partene i arbeidslivet og regjeringen inngikk 18. desember 2018 en ny IA-avtale. IA-avtalen er et virkemiddel for å få til et mer inkluderende arbeidsliv og forebygge overgangen fra arbeid til trygd. 

Med et inkluderende arbeidsliv menes et arbeidsliv for alle som kan og vil bidra. Arbeidstakerorganisasjonene, arbeidsgiverorganisasjonene og regjeringen har inngått en avtale om å gjøre det norske arbeidslivet mer inkluderende.
 

Idébanken – inspirasjonskilde og verktøykasse

Idébanken er et virkemiddel som skal bidra til å nå målene i intensjonsavtalen om et mer inkluderende arbeidsliv. Idébankens oppgave er å heve IA-kompetanse i norsk arbeidsliv gjennom formidling av gode eksempel, forskning og annen kunnskap. Her finner du inspirerende filmsnutter, gratis brosjyrer, veiledning og artikler som kan hjelpe deg videre i IA-arbeidet.

Les  mer om IA-arbeid i staten her

Les mer om IA-arbeid i kommunene her

Last ned IA-avtalen 2019 - 2022Relaterte artikler

Hvordan fungerer din arbeidsplass?

Publisert: 30.05.2023

31. mai sender Arkitektenes fagforbund ut en undersøkelse for å utforske sammenhengen mellom produktivitet og kontorløsninger blant våre medlemmer.

Les mer

Nedgangstider i bransjen gjør det vanskelig for nyutdannede å komme i arbeid

Publisert: 30.05.2023

I Arkitektur uttaler AFAGs organisasjonsrådgiver Kristina Kjønigsen seg om situasjonen som nyutdannede står i nå som bransjen går gjennom nedgangstider.

Les mer