Aktuelt | Publisert: 12.06.2024

Reiserapport: The Hidden Plastic Age

Diplomoppgaven til Katharina Wiedwald fokuserer på rehabilitering av boliger fra slutten av 1900-tallet ved å se på byfornyelse i den tyske byen Korntal.

Et av Katharinas hovedtemaer er isolasjonssystemet External Thermal Insulation Composite Systems (ETICS), som er mye brukt både i Tyskland og Norge. Systemet ble utviklet på 1950-tallet og var en del av et skifte mot en bekvemmelighetsorientert forbrukskultur. I perioden 1995-2001 ble mange av boligblokkene i Tyskland oppført ved hjelp av ETICS.

Som sitt case-studiet, valgte Katharina barndomshjemmet sitt. Blokka er et eksempel på forstadssanering i 90-tallets Tyskland som bygger på en standardtypologi og et standard fasadesystem. Standarden har blitt kritisert som generisk og kalt investorarkitektur. Ved å studere barndomshjemmet sitt og snakke med beboere i Stuttgart og utbyggeren, fikk Katharina en bedre forståelse av ETICS.

Les hele reiserapporten her.

Som studentmedlem i AFAG, kan du søke om reisestipend på inntil 2000 kr i forbindelse med diplomprosjektet ditt. Les mer om reisestipend her.

Her finner du eksempler på tidligere rapporter.