Aktuelt | Sist oppdatert: 12.06.2023, 11:06

Reiserapport: Studietur til de franske alpene

Gjennom sin diplomoppgave, jobbet Dorte Narum med transformasjon av forlatte landsbruksbygninger og hvordan transformasjon kan bidra til å styrke og bevare kulturlandskapet.

For sin diplomoppgave, valgte Dorte Narum å jobbe med transformasjon av forlatte landsbruksbygninger og hvordan transformasjon kan bidra til å styrke og bevare kulturlandskapet.

Vern av et kulturlandskap handler ikke bare om enkeltbygninger, men om et samlet bygningsmiljø og konteksten de står i. Med dette som utgangspunkt, ønsket Dorte å gjøre et transformasjonsprosjekt av gamle forlatte landbruksbygninger. Dorte så på hvordan vi kan bevare stølslandskapet ved å gi ny bruk til gamle høyløer.

Oppgaven og problemstillingen brakte Dorte til Les Tres Valles, et fjellområde øst i Frankrike. Området viser et bredt utvalg av støler, ulike typer fjellarkitektur og et godt ivaretatt kulturlandskap.

Formålet med studiereisen var å få et innblikk i de nevnte elementene og hente inspirasjon. Dorte ønsket å undersøke arkitekturens rolle i en så mektig natur og se på byggeskikken sammenliknet med Norge.

Les hele reiserapporten her


Som studentmedlem i AFAG, kan du søke om reisestipend på inntil 2000 kr i forbindelse med diplomprosjektet ditt. Les mer om reisestipend her.

Her finner du eksempler på tidligere rapporter.