Aktuelt | Publisert: 17.10.2024

Reiserapport: Bofellesskap

Frida Rinaldo og Malene Indrebø Haga hevder i sin diplomoppgave at det å bo på færre kvadratmeter og dele mer kan være en luksus. I deres reiserapport deler de sine erfaringer fra besøk til ulike bofellesskap i Barcelona og Oslo.

I en tid hvor boligprisene stiger i takt med sosiale forskjeller og ressursforbruk, og byene våre blir stadig tettere mens mange fortsatt opplever ensomhet, stiller Frida Rinaldo og Malene Indrebø Haga spørsmålet: Kan alternative boformer være en del av løsningen?

Studentene kom over interessante prosjekter, arkitektkontor og organisasjoner de avtalte besøk til og møter med i Barcelona. På grunn av en mellomlanding på Gardemoen, fikk de i tillegg med seg Friis gate 6 og OBOS Living Lab i Oslo. Befaringene og møtene med beboere og arkitekter beskriver studentene som inspirerende, lærerike og verdifulle når de selv skulle i gang med å foreslå et alternativt boligprosjekt i sin diplomoppgave.

Les hele reiserapporten her.

 

Som studentmedlem i AFAG kan du søke om reisestipend på inntil 2000 kr i forbindelse med diplomprosjektet ditt. Les mer om reisestipend her.

Her finner du eksempler på tidligere rapporter.