Aktuelt | Publisert: 28.08.2024

Reiserapport: Hanging Out - Accommodating the Unexpected

Ingrid Steen-Chabert sin diplomoppgave, Hanging Out: Accommodating the Unexpected, handler om folks reelle tilgang til det offentlige rom og offentlige myndigheters ansvar for tilgjengeliggjøring av ulike ressurser og steder for opphold.

Problemstillingen for oppgaven handlet om å planlegge for uforutsette aktiviteter, og møter mellom folk med ulike bakgrunner. Som en forlengelse av dette handlet oppgaven i stor grad om å undersøke hva slags kvaliteter som kan tilrettelegge for opphold når det ikke er en spesifikk aktivitet som ligger til grunn.

For å komme nærmere et svar på nettopp dette studerte Steen-Chabert ulike referanser som har blitt appropriert som møteplasser til tross for at det ikke var deres opprinnelige funksjon, og sett på hva slags kvaliteter disse stedene har til felles. På en studietur til Paris ble disse kvalitetene holdt i bakhodet, samtidig som hun var på utkikk etter andre kvaliteter som kunne inspirere oppgaven. Utgangspunktet for å velge Paris som reisemål var at byen var gjenstand for omfattende utbygging av offentlig infrastruktur på 1800-tallet som fremdeles er synlig i dag, og at tilnærmingen offentlige myndigheter har til byens felles oppholdsarealer, og tradisjonen for utvikling av byrom, er en helt annen enn den som eksisterer i Norge.

Les hele reiserapporten her.

Som studentmedlem i AFAG, kan du søke om reisestipend på inntil 2000 kr i forbindelse med diplomprosjektet ditt. Les mer om reisestipend her.

Her finner du eksempler på tidligere rapporter.