Aktuelt | Publisert: 08.10.2024

Ledighetstallene for september

Ferske tall fra NAV viser en liten økning i den totale ledigheten blant arkitekter og designere. Ledigheten blant planleggere og landskapsarkitekter har gått ned.

Ledighetstallene viser en oppgang fra totalt 479 ledige arkitekter i august til totalt 503 i september. Det er en økning på omkring 5 %. Sammenlignet med samme tid i fjor, har ledigheten blant arkitekter økt med rundt 37 %. Tallene vi mottar fra NAV for arkitekter, gjelder både for bygnings- og interiørarkitekter.

Utviklingen blant designerne har lignende tendenser. Altså en liten økning i ledighet sammenlignet med august (rundt 2 %) men sammenlignet med september i fjor har den totale ledigheten blant designere økt med 31 %.

For planleggere har ledighetstallene hatt en nedgang både sammenlignet med august i år, og september i fjor.

Blant landskapsarkitektene har den totale ledigheten gått ned fra 39 til 27 sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme tid i fjor har ledigheten mer enn doblet seg (økt med 107 %).

 

Vi gjør oppmerksom på at AFAG månedlig mottar ledighetstallene fra NAV. Fra september 2014 gjorde NAV policyendringer slik at de nå ikke lenger skiller mellom ledighetstallene for arkitekter og interiørarkitekter. I tillegg blir også beholdninger med mindre enn 4 erstattet med * i tabellen. Dette gjør det vanskelig å sammenligne vår tidligere tabell med de nye tallene. Dette er grunnen til at vi har laget en ny tabell, men de tidligere tallene vil fortsatt være tilgjengelig på våre nettsider. Nyutdannede er ikke inkludert i NAVs ledighetstall.