Aktuelt | Sist oppdatert: 01.04.2022, 09:52

Vinnerne av 120 Hours

Fredag 25. mars holdt studentkonkurransen 120 Hours vernissasje med årets bidrag og annonserte vinnerne.

120 Hours startet opp i 2010 da tre studenter ved AHO ønsket å skape en plattform der norske studenter kunne introdusere seg selv til arkitekturbransjen. Med tiden har konkurransen nådd ut av Norges landegrenser og er nå en internasjonal konkurranse. Konseptet er at studenter får 120 timer til å svare på en oppgave, som gjerne har rot i samfunns- og arkitekturrelevante tema. På den måten får studenter bidra med tankene og refleksjonene sine i dagsaktuelle diskusjoner. Bidragene blir vurdert av en egen jury som består av arkitekter, kunstnere, rådgivere og en studentrepresentant. Ny jury blir valgt hvert år.

Konkurransen blir arrangert av frivillige og mottar støtte fra sponsorer. De siste årene har AFAG vært en stolt sponsor. Det har vært en glede å kunne støtte denne plattformen som samler arkitektstudenter på tvers av land og kulturer, og ikke minst se hvilke ideer som blir produsert. I år var intet unntak.

Temaet var visionary architecture. Denne formen for arkitektur eksisterer kun på papiret. Illustrasjonene gir innblikk i verdener som man ikke fysisk kan besøke, men som visualiseres gjennom fantasien. Den første oppgaven var å tegne et dystopisk samfunn. Den andre oppgaven var å transformere dette samfunnet til et utopisk paradis.

Årets vernissasje fant sted i DOGA sine lokaler i Hausmanns gate, fredag 25. mars. Besøkende var frie til å vandre rundt på egenhånd for å se på alle de ulike ideene rundt dystopiske og utopiske samfunn. Fire vinnerbidrag stod på en egen vegg. Juryen hadde også valgt ut 11 hederlige omtaler, som stod utstilt sammen. Vinnerne var ikke markert, men i løpet av kvelden presenterte juryen bidragene og kåret vinnerne.

 

Vinnerne av 120 Hours 2022

Mottakerne av årets første plass var Chaitra Alankar og Medha Kulkarni fra Visvesvaraya National Institute of Technology, India.

Andre plass gikk til Zofia Zimowska, Hanna Batynska og Aleksander Barnas fra Politechnika Warszawska, Polen.

Delt tredje plass gikk til Wenxin Ni fra RWTH Aachen University, Tyskland, og Law Jan Shen fra University of Malaya, Malaysia.

Vi gratulerer alle vinnerne! I tillegg takker vi de frivillige bak 120 Hours og alle studentene som deltok i konkurransen med deres spennende og fascinerende ideer!

 

Se vinnerbidragene her.

Besøk 120 Hours sine nettsider.