Aktuelt | Sist oppdatert: 17.03.2021, 09:53

Vellykket webinar om å drive egen virksomhet

11. mars holdt Arkitektenes fagforbund et digitalt foredrag om å drive egen virksomhet. Takket være Alberto Juarez Lucio fra Altiplan, Cathrine Beatrix Andreassen fra både Maverick interiørarkitekter og Kit interiørarkitektur, og vår egen advokat Robert Kjøsnes ble det et lærerikt arrangement med godt og variert innhold med rekordmange påmeldte.

Foredragene omhandlet det praktiske av å drive egen virksomhet. Alberto delte egne erfaringer og råd som han koblet opp mot noen av Altiplans prosjekter. Alt fra oppstart og økonomi til markedsføring og oppdragsgivere ble dekket. Han delte også hvordan det er å prosjektere i andre land og hvilke muligheter dette kan bringe videre. Deltakere fikk også innsyn i hvordan en virksomhet kan utvikles og vokse over tid.

Cathrine delte erfaringer fra Maverick interiørarkitekter som hun driver med Jannike Bergmann Torjusen og fra sin helt egen virksomhet, Kit interiørarkitekter. Hun sammenlignet erfaringene med å arbeide alene og med en partner. Her poengterte Cathrine viktigheten av å ha grunnavtaler fra start dersom man etablerer seg med en eller flere personer. Videre ga hun noen råd for å gjøre oppstart litt billigere.

Deretter snakket Robert om det juridiske aspektet ved å være drive egen virksomhet. Blant annet dekket han hva vi tilbyr selvstendig næringsdrivende, kontrakter og sammenlignet enkeltmannsforetak og AS.

Det var en glede å se et så stort engasjement blant medlemmene våre for webinaret og temaet! Vi takker alle som deltok. Dersom du gikk glipp av foredragene eller ønsker å se dem igjen, vil de bli tilgjengelig på våre medlemssider i løpet av neste uke.

For å se foredragene, besøk vår medlemsside for selvstendig næringsdrivende.