Aktuelt | Sist oppdatert: 21.03.2022, 11:18

Støtte til National Union of Architects of Ukraine

Det europeiske arkitektrådet (Architects’ Council of Europe – ACE) og Arkitektenes fagforbund uttrykker sin støtte til National Union of Architects of Ukraine og dets medlemmer i en vanskelig tid.

Det europeiske arkitektrådet (Architects’ Council of Europe – ACE) uttrykker sin støtte til National Union of Architects of Ukraine og dets medlemmer i en vanskelig tid.

Presidenten i ACE, Ruth Schagemann sier på vegne av ACE at det er uakseptabelt at et land tar seg til rette for å trekke opp grensene for et annet lands suverenitet.

Det er fundamentalt at europeiske arkitekter støtter hverandre både når det gjelder utviklingen av våre organisasjoner i fredstid og når kriser rammer oss.

I årevis har vi utviklet internasjonalt samarbeid med partnere i Øst-Europa, og dette ønsker vi å forsterke ytterligere. Vi deler en felles historie og erfaringer, og vi har felles utfordringer nå og i fremtiden, sier Shagemann.

Les hele uttalelsen fra ACE her.

ACE representerer 31 land og 45 arkitektorganisasjoner. Tre norske arkitektorganisasjoner er med i ACE. Det er Arkitektbedriftene i Norge, Norske Arkitekters Landsforbund og Arkitektenes fagforbund (AFAG).

Forbundsstyreleder Bent Aaby i AFAG sier det er en selvfølge at AFAG stiller seg bak uttalelsen fra ACE. AFAG har videre sent en henvendelse til National Union of Architects of Ukraine der vi undersøker om det er noe vi kan bistå organisasjonen og medlemmene med fremover.