Aktuelt | Sist oppdatert: 27.11.2020, 11:06

Spar over 18 000 kr i året – bare på boliglånet

Som AFAG-medlem kan du gjennom bankavtalen vår med Danske Bank spare over 1000 kr i måneden på boliglånet. Den gjennomsnittlige renta i oktober 2020 ligger på 1,82% ifølge SSB. Nå kan du få nesten 0,5 prosentpoeng lavere som AFAG-medlem.

Aexander Dahl, leder for personmarked hos Danske Bank Norge. Foto: Danske Bank

Ledende på gode betingelser

- Danske Bank har vært ledende på gode betingelser på boliglån over lengre tid, og tilbyr nå en rente på 1,35 prosent til AFAG-medlemmer, og 1,25 prosent til medlemmer under 34 år (UNG), sier Aleksander Dahl, leder for personmarked hos Danske Bank Norge.

Hvis vi tar utgangspunkt i et boliglån på 4 000 000 kroner, så viser dette regnestykket hvor mye denne renteendringen vil utgjøre i praksis:

1,82 %* - 1,35 % = 0,47 % * 4 000 000 = 18 800 kroner pr år før skatt

*Gjennomsnittlig rente nye utlån med pant i bolig, SSB okt 2020

- Vi er svært godt fornøyd med at samarbeidet med Danske Bank har ført til markedets beste vilkår på banktjenester. Dette gir våre over 5200 medlemmer trygghet og gjør at det lønner seg økonomisk å være organisert i AFAG, sier Per Christian Opsahl, generalsekretær i AFAG.

 

Banken justerer renten automatisk

Aleksander Dahl i Danske Bank forsikrer at AFAG-medlemmer vil være sikret å ha fordelaktige vilkår – uten å gjøre noe annet enn å være medlem i foreningen.

- Når banken justerer boliglånsrenten blir den automatisk endret for alle medlemmene i AFAG. Det betyr at man slipper å tenke på om man har riktig nivå på boliglånsrenten og behøver ikke å «passe på» banken, slik veldig mange har opplevd at man ellers må, sier Dahl, og legger til:

- Du er sikret at boliglånsrenten alltid er blant de beste i markedet. Vi har satt ned renten fem ganger i 2020 mens Norges Bank kun har redusert rentenivået tre ganger, sier Dahl.

 

Sjekk selv hvor mye du kan spare her.