Aktuelt | Sist oppdatert: 05.03.2020, 10:11

Reiserapport: Hvordan kan bofellesskap på tvers av generasjoner minske ensomheten blant folk i Oslo?

AHO-student Bjørnar Andersen har vært i Danmark for å sjekke ut prosjektene Generationernes hus og Godsbanen i forbindelse med sitt diplomprosjekt. 

En stadig økende del av befolkningen bor alene og føler seg ensomme. Både eldre og unge i ulike livssituasjoner opplever ensomhet i by, selv om det bor mange mennesker her. Det bygges nye boliger i hele Oslo, laget for barnefamilier, eldre, unge osv, men hvor sosiale er disse boligene? Kjenner man i det hele tatt naboene? Og burde man bli flinkere til å spille på lag med de man deler trappeoppgang med istedenfor å være helt uavhengig?

I Danmark kom de første bofellesskapene på 60-tallet og har siden den gang spredt seg utover landet. Ulike familier og personer bor sammen og bidrar til et fellesskap som gjør at beboerne føler som en del av en gruppe og får trygghetsfølelse, noe som igjen fører til mindre ensomhet.

I Bjørnar Andersens diplomoppgave utforsker han hvordan man kan lage bofelleskap på tvers av generasjoner i Oslo i en forlatt bygning på Sinsen, hvor alle skal kunne bo i en egen leilighet, men også være en del av et fellesskap.

Last ned hele rapporten her. 

Relaterte Saker

Ny arkitekturpolitisk plattform

Publisert: 14.01.2021

Norske arkitektorganisasjoner har sammen utarbeidet en plattform der de samarbeider mot felles politiske mål.

Les mer

Ny organisasjonsrådgiver i Arkitektenes fagforbund

Publisert: 13.01.2021

Kristina Kjønigsen er ansatt som ny organisasjonsrådgiver i Arkitektenes fagforbund.

Les mer

Ledighetstallene for desember

Publisert: 06.01.2021

Arkitektenes fagforbund observerer en nedgang i ledighetstallene fra november til desember. Det totale antallet ledige arkitekter og landskapsarkitekter i desember var 385. 

Les mer