Aktuelt | Sist oppdatert: 05.03.2020, 10:11

Reiserapport: Hvordan kan bofellesskap på tvers av generasjoner minske ensomheten blant folk i Oslo?

AHO-student Bjørnar Andersen har vært i Danmark for å sjekke ut prosjektene Generationernes hus og Godsbanen i forbindelse med sitt diplomprosjekt. 

En stadig økende del av befolkningen bor alene og føler seg ensomme. Både eldre og unge i ulike livssituasjoner opplever ensomhet i by, selv om det bor mange mennesker her. Det bygges nye boliger i hele Oslo, laget for barnefamilier, eldre, unge osv, men hvor sosiale er disse boligene? Kjenner man i det hele tatt naboene? Og burde man bli flinkere til å spille på lag med de man deler trappeoppgang med istedenfor å være helt uavhengig?

I Danmark kom de første bofellesskapene på 60-tallet og har siden den gang spredt seg utover landet. Ulike familier og personer bor sammen og bidrar til et fellesskap som gjør at beboerne føler som en del av en gruppe og får trygghetsfølelse, noe som igjen fører til mindre ensomhet.

I Bjørnar Andersens diplomoppgave utforsker han hvordan man kan lage bofelleskap på tvers av generasjoner i Oslo i en forlatt bygning på Sinsen, hvor alle skal kunne bo i en egen leilighet, men også være en del av et fellesskap.

Last ned hele rapporten her. 

Relaterte Saker

Ledighetstallene for juli

Publisert: 04.08.2020

Arkitektenes fagforbund registrerer at ledighetstallene i sin helhet synker etter historisk høye tall i vår. Nedgangen skyldes en halvering av delvis ledige, mens antallet helt ledige har økt i juli. 

Les mer

Bli kjent med AFAG på NTNU!

Publisert: 03.08.2020

Arkitektenes fagforbund kommer til NTNU mandag 17. august for å møte nye arkitektstudenter. 

Les mer

Ledighetstallene for juni

Publisert: 30.07.2020

Arkitektenes fagforbund observerer at ledigheten blant arkitekter går gradvis nedover etter utbruddet av koronaviruset. I juni 2020 var det 696 ledige arkitekter på markedet i Norge. 

Les mer