Aktuelt | Sist oppdatert: 05.03.2020, 10:11

Reiserapport: Hvordan kan bofellesskap på tvers av generasjoner minske ensomheten blant folk i Oslo?

AHO-student Bjørnar Andersen har vært i Danmark for å sjekke ut prosjektene Generationernes hus og Godsbanen i forbindelse med sitt diplomprosjekt. 

En stadig økende del av befolkningen bor alene og føler seg ensomme. Både eldre og unge i ulike livssituasjoner opplever ensomhet i by, selv om det bor mange mennesker her. Det bygges nye boliger i hele Oslo, laget for barnefamilier, eldre, unge osv, men hvor sosiale er disse boligene? Kjenner man i det hele tatt naboene? Og burde man bli flinkere til å spille på lag med de man deler trappeoppgang med istedenfor å være helt uavhengig?

I Danmark kom de første bofellesskapene på 60-tallet og har siden den gang spredt seg utover landet. Ulike familier og personer bor sammen og bidrar til et fellesskap som gjør at beboerne føler som en del av en gruppe og får trygghetsfølelse, noe som igjen fører til mindre ensomhet.

I Bjørnar Andersens diplomoppgave utforsker han hvordan man kan lage bofelleskap på tvers av generasjoner i Oslo i en forlatt bygning på Sinsen, hvor alle skal kunne bo i en egen leilighet, men også være en del av et fellesskap.

Last ned hele rapporten her. 

Relaterte Saker

Finn én av AFAGs julebokser!

Publisert: 02.12.2021

Torsdag 9. desember legger vi ut 28 julebokser med eksamensforfriskninger på utvalgte studiesteder for arkitektur, planlegging og design i Norge og Danmark. 

Les mer

Velkommen til utdelingen av AFAGPRISEN 2021

Publisert: 18.11.2021

Vi ønsker velkommen til utdelingen av AFAGPRISEN 2021, 8. desember kl. 17-19 i Josefines gate 32.

Les mer

Webinar om optimalisering av pensjon for næringsdrivende

Publisert: 16.11.2021

Akademikerne næringsdrivende ønsker velkommen til webinar om optimalisering av pensjon for næringsdrivende, mandag 22. november kl. 18-19. 

Les mer