Aktuelt | Sist oppdatert: 03.11.2022, 15:51

Ledighetstallene for september

Det totale antallet ledige arkitekter og landskapsarkitekter i september har økt til 132. Ledighetstallene blant designere og planleggere har sunket noe.

Økt arbeidsledighet blant arkitekter, og noe lavere ledighet blant planleggere og designere

Det totale antallet ledige arkitekter har sunket økt fra 119 i august til 132 i september.

Fra august til september har antallet helt ledige arkitekter sunket til 86, mens delvis ledige har økt fra 31 til 46. I samme tidsrom har antallet helt ledige landskapsarkitekter holdt seg på fire. Antallet delvis ledige ligger på under fire, hvilket det har gjort siden mai.

I september 2021 begynte vi å registrere ledighetstall for planleggere og designere. Det totale antallet ledige arealplanleggere har redusert til 9 helt ledige og antallet delvis ledige arealplanleggere har holdt seg under fire. Fra augusttil september holdt det totale antallet ledige grafiske og multimediadesignere seg på 197. For produkt- og klesdesignere har tallet gått ned til 27. 

Tallene for september 2022 viser en nedgang i ledighetstallene blant arkiteker og landskapsarkitekter sammenlignet med innrapporterte tall fra samme tid i fjor. I september 2021 var det totalt 209 ledige arkitekter, interiørarkitekter og landskapsarkitekter, mot 132 i september 2022.

Vi gjør oppmerksom på at AFAG månedlig mottar ledighetstallene fra NAV. Fra september 2014 gjorde NAV policyendringer slik at de nå ikke lenger skiller mellom ledighetstallene for arkitekter og interiørarkitekter. I tillegg blir også beholdninger med mindre enn 4 erstattet med * i tabellen. Dette gjør det vanskelig å sammenligne vår tidligere tabell med de nye tallene. Dette er grunnen til at vi har laget en ny tabell, men de tidligere tallene vil fortsatt være tilgjengelig på våre nettsider. Nyutdannede er ikke inkludert i NAVs ledighetstall.