Aktuelt | Sist oppdatert: 16.10.2019, 15:06

Ledighetstallene for september

AFAG registrerer en svak nedgang i ledighetstallene mellom august og september. Det totale antallet ledige arkitekter i september var 119. 

Svak nedgang 

AFAG observerer at antallet helt ledige arkitekter har sunket til 81 i september mot 96 i august. Antall delvis ledige arkitekter har steget fra 30 til 38 i den samme perioden. AFAG obsererver et stabilt og godt marked for landskapsarkitekter, og det er mindre enn 4 ledige landskaparkitekter på markedet i september ifølge tallene fra NAV.

Tallene for september 2019 markerer en svak nedgang i ledighetstallene sammenlignet med innrapporterte tall fra samme tid i fjor. I september 2019 var det totalt 119 ledige arkitekter, interiørarkitekter og landskapsarkitekter, mot 127 i september 2018. 

Vi gjør oppmerksom på om at AFAG månedlig mottar ledighetstallene fra NAV. Fra september 2014 gjorde NAV policyendringer slik at de nå ikke lenger skiller mellom ledighetstallene for arkitekter og interiørarkitekter. I tillegg blir også beholdninger med mindre enn 4 erstattet med * i tabellen. Dette gjør det vanskelig å sammenligne vår tidligere tabell med de nye tallene. Dette er grunnen til at vi har laget en ny tabell, men de tidligere tallene vil fortsatt være tilgjengelig på våre nettsider. Nyutdannede er ikke inkludert i NAVs ledighetstall. 

Relaterte Saker

Hovedavtalen i staten videreføres ett år

Publisert: 07.11.2019

Dagens hovedavtale i staten videreføres i ett år. Dette ble klart etter at partene onsdag 6. november ble enige om at det ikke var grunnlag for videre forhandlinger om en ny hovedavtale.

Les mer

Akademikerne vokser

Publisert: 07.11.2019

Akademikerne har hatt en medlemsvekst på totalt 4,7 prosent så langt i år. Det betyr nesten 10 000 flere medlemmer. Arkitektenes fagforbund har vokst med 4,8 % i samme periode. 

Les mer

Ønsker en hovedavtale som er enkel å bruke

Publisert: 05.11.2019

5. november starter forhandlingene om en ny hovedavtale i staten. – Hovedavtalen skal sikre medbestemmelse og samarbeid mellom ledelsen og tillitsvalgte på statlige arbeidsplasser. Da må avtalen være enkel å bruke og legge til rette for en  …

Les mer