Aktuelt | Sist oppdatert: 16.10.2019, 15:06

Ledighetstallene for september

AFAG registrerer en svak nedgang i ledighetstallene mellom august og september. Det totale antallet ledige arkitekter i september var 119. 

Svak nedgang 

AFAG observerer at antallet helt ledige arkitekter har sunket til 81 i september mot 96 i august. Antall delvis ledige arkitekter har steget fra 30 til 38 i den samme perioden. AFAG obsererver et stabilt og godt marked for landskapsarkitekter, og det er mindre enn 4 ledige landskaparkitekter på markedet i september ifølge tallene fra NAV.

Tallene for september 2019 markerer en svak nedgang i ledighetstallene sammenlignet med innrapporterte tall fra samme tid i fjor. I september 2019 var det totalt 119 ledige arkitekter, interiørarkitekter og landskapsarkitekter, mot 127 i september 2018. 

Vi gjør oppmerksom på om at AFAG månedlig mottar ledighetstallene fra NAV. Fra september 2014 gjorde NAV policyendringer slik at de nå ikke lenger skiller mellom ledighetstallene for arkitekter og interiørarkitekter. I tillegg blir også beholdninger med mindre enn 4 erstattet med * i tabellen. Dette gjør det vanskelig å sammenligne vår tidligere tabell med de nye tallene. Dette er grunnen til at vi har laget en ny tabell, men de tidligere tallene vil fortsatt være tilgjengelig på våre nettsider. Nyutdannede er ikke inkludert i NAVs ledighetstall. 

Relaterte Saker

Bli studentkontakt for AFAG ved KMD

Publisert: 25.05.2020

AFAG søker etter en studentkontakt for AFAG ved Fakultetet for kunst, musikk og design (KMD), UiB, Bergen. Et studentverv i AFAG gir deg spennende arbeidsoppgaver og en mulighet til å bli enda bedre kjent med bransjen du etter hvert skal inn i.

Les mer

Selvstendig næringsdrivende kan be om kompensasjon for tapt inntekt

Publisert: 14.05.2020

Det har lenge vært omtalt en ordning der selvstendig næringsdrivende kan søke om kompensasjon for bortfall av inntekt som følge av korona-pandemien.

Les mer

I april gikk antallet helt ledige ned, men antallet ledige totale ledige gikk opp

Publisert: 14.05.2020

Ledighetstallene for april viser at antallet helt ledige har gått ned, mens antallet delvis ledige totalt har gått opp. 

Les mer