Aktuelt | Sist oppdatert: 16.10.2019, 15:06

Ledighetstallene for september

AFAG registrerer en svak nedgang i ledighetstallene mellom august og september. Det totale antallet ledige arkitekter i september var 119. 

Svak nedgang 

AFAG observerer at antallet helt ledige arkitekter har sunket til 81 i september mot 96 i august. Antall delvis ledige arkitekter har steget fra 30 til 38 i den samme perioden. AFAG obsererver et stabilt og godt marked for landskapsarkitekter, og det er mindre enn 4 ledige landskaparkitekter på markedet i september ifølge tallene fra NAV.

Tallene for september 2019 markerer en svak nedgang i ledighetstallene sammenlignet med innrapporterte tall fra samme tid i fjor. I september 2019 var det totalt 119 ledige arkitekter, interiørarkitekter og landskapsarkitekter, mot 127 i september 2018. 

Vi gjør oppmerksom på om at AFAG månedlig mottar ledighetstallene fra NAV. Fra september 2014 gjorde NAV policyendringer slik at de nå ikke lenger skiller mellom ledighetstallene for arkitekter og interiørarkitekter. I tillegg blir også beholdninger med mindre enn 4 erstattet med * i tabellen. Dette gjør det vanskelig å sammenligne vår tidligere tabell med de nye tallene. Dette er grunnen til at vi har laget en ny tabell, men de tidligere tallene vil fortsatt være tilgjengelig på våre nettsider. Nyutdannede er ikke inkludert i NAVs ledighetstall. 

Relaterte Saker

Har du husket på forsikringer til studiestart?

Publisert: 10.08.2020

Som studentmedlem i AFAG har du tilgang på en av markedets beste forsikringspakker til en svært god pris.  

Les mer

Ledighetstallene for juli

Publisert: 04.08.2020

Arkitektenes fagforbund registrerer at ledighetstallene i sin helhet synker etter historisk høye tall i vår. Nedgangen skyldes en halvering av delvis ledige, mens antallet helt ledige har økt i juli. 

Les mer

Bli kjent med AFAG på NTNU!

Publisert: 03.08.2020

Arkitektenes fagforbund kommer til NTNU mandag 17. august for å møte nye arkitektstudenter. 

Les mer