Aktuelt | Sist oppdatert: 03.12.2021, 13:41

Ledighetstallene for november

Rapporten viser at antall ledige fortsatt går ned. Det totale antallet ledige arkitekter og landskapsarkitekter i november var 158.  Ledighetstallene blant designere og planleggere har også sunket.

Fortsatt synkende arbeidsledighet 

Det totale antallet ledige har sunket fra 172 i oktober til 158 i november

Fra oktober til november har antallet helt ledige arkitekter sunket til 99, mens delvis ledige har sunket fra 71 til 59. I samme tidsrom har antallet ledige landskapsarkitekter holdt seg på samme plass, med 5 helt ledige og 5 delvis ledige landskapsarkitekter. 

I september begynte vi å registrere ledighetstall for planleggere og designer. Ledighetstallene blant disse har sunket noe. Totalt er det rundt 11 helt ledige arealplanleggere, mens delvis ledige har økt til 5.  I november var det 329 ledige grafiske og multimediadesignere, og 61 ledige produkt- og klesdesignere. Siden vi nylig har begynt å inkludere disse tallene, kan vi ikke kommentere på en mulig trend.

Tallene for november 2021 viser en nedgang i ledighetstallene blant arkiteker og landskapsarkitekter sammenlignet med innrapporterte tall fra samme tid i fjor. I november var det totalt 397 ledige arkitekter, interiørarkitekter og landskapsarkitekter, mot 158 i november 2021.

Vi gjør oppmerksom på at AFAG månedlig mottar ledighetstallene fra NAV. Fra september 2014 gjorde NAV policyendringer slik at de nå ikke lenger skiller mellom ledighetstallene for arkitekter og interiørarkitekter. I tillegg blir også beholdninger med mindre enn 4 erstattet med * i tabellen. Dette gjør det vanskelig å sammenligne vår tidligere tabell med de nye tallene. Dette er grunnen til at vi har laget en ny tabell, men de tidligere tallene vil fortsatt være tilgjengelig på våre nettsider. Nyutdannede er ikke inkludert i NAVs ledighetstall.