Aktuelt | Sist oppdatert: 21.04.2021, 14:26

Ledighets­tallene for mars

AFAG registrerer en nedgang i arbeidsledigheten sammenlignet med tall fra februar. Det totale ledighetstallet for arkitekter, interiørarkitekter og landskapsarkitekter i mars er fremdeles lavt på 109.

AFAG observerer at antallet helt ledige arkitekter og interiørarkitekter i januar har gått ned med 4 sammenlignet med tallene fra februar. Antall ledige på markedet var 109 i mars, sammenlignet med henholdsvis 116 og 113 i januar og februar. Antall ledige arkitekter og interiørarkitekter har gått ned fra 75 til 68 mellom februar og mars, men delvis ledige har gått opp fra 38 til 41. AFAG obsererver et stabilt og godt marked for landskapsarkitekter, og det er nå under 4 ledige landskaparkitekter på markedet ifølge tallene fra NAV. 

Tallene for mars 2018 markerer en nedgang i ledighetstallene sammenlignet med innrapporterte tall fra samme tid i fjor. I mars 2018 er det totalt 109 ledige arkitekter, interiørarkitekter og landskapsarkitekter, mot 142 i mars 2017.

Last ned hele ledighetstabellen her:
 

Vi gjør oppmerksom på at AFAG månedlig mottar ledighetstallene fra NAV. Fra september 2014 gjorde NAV policyendringer slik at de nå ikke lenger skiller mellom ledighetstallene for arkitekter og interiørarkitekter. I tillegg blir også beholdninger med mindre enn 4 erstattet med * i tabellen. Dette gjør det vanskelig å sammenligne vår tidligere tabell med de nye tallene. Dette er grunnen til at vi har laget en ny tabell, men de tidligere tallene vil fortsatt være tilgjengelig på våre nettsider. Nyutdannede er ikke inkludert i NAVs ledighetstall. 

Siste nytt

Foreløpig lønnsstatistikk for 2023

Publisert: 16.04.2024

En foreløpig versjon av årets lønnsstatistikk er nå tilgjengelig på våre lukkede medlemssider.

Les mer

Handelsbanken senker renten

Publisert: 16.04.2024

Ingen grunn til å vente: Handelsbanken senker lånerenten for foreningsmedlemmer.

Les mer