Aktuelt | Sist oppdatert: 19.08.2022, 13:46

Ledighetstallene for juni

Det totale antallet ledige arkitekter og landskapsarkitekter i juni har sunket til 102. Ledighetstallene blant designere har også sunket, mens antallet ledige planleggere har vært stabilt.

Arbeidsledighet blant arkitekter, planleggere og designere

Det totale antallet ledige har sunket fra 104 i mai til 102 i juni.

Fra mai til juni har antallet helt ledige arkitekter økt til 68, mens delvis ledige har sunket fra 41 til 34. I samme tidsrom har antallet ledige landskapsarkitekter økt til fire helt ledige, mens antallet delvis ledige holdt seg under fire.

I september 2021 begynte vi å registrere ledighetstall for planleggere og designere. Det totale antallet ledige arealplanleggere har verken økt eller sunket med syv helt ledige og under fire delvis ledige arealplanleggere. Fra mai til juni økte det totale antallet ledige grafiske og multimediadesignere fra 182 til 188. For produkt- og klesdesignere har tallet gått ned til 37. Siden vi nylig har begynt å inkludere disse tallene, kan vi ikke kommentere på en mulig trend. 

Tallene for juni 2022 viser en nedgang i ledighetstallene blant arkiteker og landskapsarkitekter sammenlignet med innrapporterte tall fra samme tid i fjor. I juni 2021 var det totalt 237 ledige arkitekter, interiørarkitekter og landskapsarkitekter, mot 102 i juni 2022.

Vi gjør oppmerksom på at AFAG månedlig mottar ledighetstallene fra NAV. Fra september 2014 gjorde NAV policyendringer slik at de nå ikke lenger skiller mellom ledighetstallene for arkitekter og interiørarkitekter. I tillegg blir også beholdninger med mindre enn 4 erstattet med * i tabellen. Dette gjør det vanskelig å sammenligne vår tidligere tabell med de nye tallene. Dette er grunnen til at vi har laget en ny tabell, men de tidligere tallene vil fortsatt være tilgjengelig på våre nettsider. Nyutdannede er ikke inkludert i NAVs ledighetstall.