Aktuelt | Sist oppdatert: 22.02.2022, 11:29

Ledighetstallene for januar

Det totale antallet ledige arkitekter og landskapsarkitekter i januar har økt til 178. Ledighetstallene blant designere og planleggere har derimot sunket.

Økt arbeidsledighet blant arkitekter

Det totale antallet ledige har økt fra 154 i desember til 178 i januar.

Fra desember til januar har antallet helt ledige arkitekter økt til 111, mens delvis ledige har økt fra 56 til 67. I samme tidsrom har antallet ledige landskapsarkitekter økt noe, med under 4 helt ledige og 8 delvis ledige landskapsarkitekter. 

I september 2021 begynte vi å registrere ledighetstall for planleggere og designere. Det totale antallet ledige arealplanleggere har sunket, med 9 helt ledige og 6 delvis ledige arealplanleggere. Fra desember til januar sankt det totale antallet ledige grafiske og multimediadesignere fra 339 til 321, men antallet helt ledige gikk opp til 195.  For produkt- og klesdesignere har tallet holdt seg på 57. Siden vi nylig har begynt å inkludere disse tallene, kan vi ikke kommentere på en mulig trend.

Tallene for januar 2022 viser en nedgang i ledighetstallene blant arkiteker og landskapsarkitekter sammenlignet med innrapporterte tall fra samme tid i fjor. I januar 2021 var det totalt 352 ledige arkitekter, interiørarkitekter og landskapsarkitekter, mot 178 i januar 2022.

Vi gjør oppmerksom på at AFAG månedlig mottar ledighetstallene fra NAV. Fra september 2014 gjorde NAV policyendringer slik at de nå ikke lenger skiller mellom ledighetstallene for arkitekter og interiørarkitekter. I tillegg blir også beholdninger med mindre enn 4 erstattet med * i tabellen. Dette gjør det vanskelig å sammenligne vår tidligere tabell med de nye tallene. Dette er grunnen til at vi har laget en ny tabell, men de tidligere tallene vil fortsatt være tilgjengelig på våre nettsider. Nyutdannede er ikke inkludert i NAVs ledighetstall.