Aktuelt | Sist oppdatert: 08.03.2024, 11:38

Ledighetstallene for februar

Grunnet tekniske problemer hos NAV mangler statistikk også for februar 2024.

AFAG mottar månedlige ledighetstall fra NAV. På grunn av en intern feil i deres IT-systemer kan ikke statistikk for februar 2024 publiseres. 

Dette skriver NAV på sine nettsider:
NAV har hatt feil i sine IT-systemer for registrering av nye arbeidssøkere i perioden 19.12.2023 til 11.01.2024. Dette har medført at nye arbeidssøkere ble registrert med ukjent yrke. Dette påvirker statistikken slik at andel arbeidssøkere med ukjent yrkesbakgrunn blir for høy og medfører til en feilaktig reduksjon for andre yrkesgrupper. NAV kan derfor ikke publisere statistikk for januar og februar 2024 for arbeidssøkere fordelt på yrkesbakgrunn. 

NAV har utredet feilen nærmere og kommer ikke til å rette data for perioden. Det jobbes med en beskrivende statistikk for personene i ukjent gruppen på basis av andre tilgjengelige data som vil bli publisert på et senere tidspunkt. Vi henviser til tabell 11b i «Hovedtall om arbeidsmarkedet» som inneholder tilgang arbeidssøkere fordelt på næring som et alternativ inntil statistikken fordelt på yrke har tilstrekkelig kvalitet igjen.  

Mer informasjon her.