Aktuelt | Sist oppdatert: 04.01.2022, 10:14

Ledighetstallene for desember

Det totale antallet ledige arkitekter og landskapsarkitekter i desember har sunket til 154. Ledighetstallene blant designere og planleggere har derimot økt.

Noe synkende arbeidsledighet blant arkitekter

Det totale antallet ledige har sunket fra 158 i november til 154 i desember.

Fra november til desember har antallet helt ledige arkitekter sunket til 98, mens delvis ledige har sunket fra 59 til 56. I samme tidsrom har antallet ledige landskapsarkitekter holdt seg stabilt, med under 4 helt ledige og 6 delvis ledige landskapsarkitekter. 

I september 2021 begynte vi å registrere ledighetstall for planleggere og designere. Antallet ledige arealplanleggere har økt, med 15 helt ledige og 4 delvis ledige arealplanleggere. Fra november til desember økte antallet ledige grafiske og multimediadesignere fra 329 til 339. For produkt- og klesdesignere derimot, har tallet sunket 61 til 57. Siden vi nylig har begynt å inkludere disse tallene, kan vi ikke kommentere på en mulig trend.

Tallene for desember 2021 viser en nedgang i ledighetstallene blant arkiteker og landskapsarkitekter sammenlignet med innrapporterte tall fra samme tid i fjor. I desember 2020 var det totalt 373 ledige arkitekter, interiørarkitekter og landskapsarkitekter, mot 154 i desember 2021.

Vi gjør oppmerksom på at AFAG månedlig mottar ledighetstallene fra NAV. Fra september 2014 gjorde NAV policyendringer slik at de nå ikke lenger skiller mellom ledighetstallene for arkitekter og interiørarkitekter. I tillegg blir også beholdninger med mindre enn 4 erstattet med * i tabellen. Dette gjør det vanskelig å sammenligne vår tidligere tabell med de nye tallene. Dette er grunnen til at vi har laget en ny tabell, men de tidligere tallene vil fortsatt være tilgjengelig på våre nettsider. Nyutdannede er ikke inkludert i NAVs ledighetstall.