Aktuelt | Sist oppdatert: 08.06.2022, 09:57

Ledighetstallene for april

Det totale antallet ledige arkitekter og landskapsarkitekter i april har sunket til 127. Ledighetstallene blant designere har også sunket, men økt hos planleggere.

Redusert arbeidsledighet blant arkitekter

Det totale antallet ledige har sunket fra 156 i mars til 127 i april.

Fra mars til april har antallet helt ledige arkitekter redusert til 73, mens delvis ledige harsunket fra 70 til 54. I samme tidsrom har antallet ledige landskapsarkitekter også sunket med under 4 helt ledige og 5 delvis ledige landskapsarkitekter. 

I september 2021 begynte vi å registrere ledighetstall for planleggere og designere. Det totale antallet ledige arealplanleggere har økt, med 10 helt ledige og 4 delvis ledige arealplanleggere. Fra mars til april sank det totale antallet ledige grafiske og multimediadesignere fra 270 til 213. For produkt- og klesdesignere har tallet gått ned til 44. Siden vi nylig har begynt å inkludere disse tallene, kan vi ikke kommentere på en mulig trend. 

Tallene for april 2022 viser en nedgang i ledighetstallene blant arkiteker og landskapsarkitekter sammenlignet med innrapporterte tall fra samme tid i fjor. I april 2021 var det totalt 306 ledige arkitekter, interiørarkitekter og landskapsarkitekter, mot 127 i april 2022.

Vi gjør oppmerksom på at AFAG månedlig mottar ledighetstallene fra NAV. Fra september 2014 gjorde NAV policyendringer slik at de nå ikke lenger skiller mellom ledighetstallene for arkitekter og interiørarkitekter. I tillegg blir også beholdninger med mindre enn 4 erstattet med * i tabellen. Dette gjør det vanskelig å sammenligne vår tidligere tabell med de nye tallene. Dette er grunnen til at vi har laget en ny tabell, men de tidligere tallene vil fortsatt være tilgjengelig på våre nettsider. Nyutdannede er ikke inkludert i NAVs ledighetstall.