Aktuelt | Sist oppdatert: 04.10.2022, 09:15

Reiserapport: Et nytt marint kapittel?

Diplomprosjektet til Lene Nilsen Årskaug går ut på å skape en synergi mellom en glemt marin ressurs og kystarkitektur i Nord-Norge.

Norgeskysten er full av fiskeindustri. Værøy er blant de øyene som beskjeftiger seg på denne industrien. Øya er full av tørrfiskhjeller hvor det tørkes fisk fra februar til mai, mens det enda er kaldt. Studieturen tok da Lene til Værøy, der hun observerte og hentet inspirasjon i hvordan fiskehjellene er samlet og står i landskapet.

I prosjektet ønsker Lene å undersøke hvordan fiskeindustrien kan omfavne eller inspirere den andre lokale ressursen tang og tare. Tang og tare er essensielt for et sunt marint økosystem, hvor det fungerer som habitat og skjulested for tusenvis av arter, samt å være mat for andre.

Gjennom prosjektet, retter hun fokuset på tang og tare og dets potensiale, og hvordan det kan synliggjøres via arkitektur.

Les hele reiserapporten her.


Som studentmedlem i AFAG, kan du søke om reisestipend på inntil 1500 kr i forbindelse med diplomprosjektet ditt. Les mer om reisestipend her.

Her finner du eksempler på tidligere rapporter.