Aktuelt | Sist oppdatert: 18.03.2019, 11:56

Arbeidsmetoder og tidsbruk i praksis

Torsdag 28. mars har vi invitert tre arkitekter til AHO for å dele sine erfaringer om tidsbruk og arbeidsmetoder. I høst satte vi fokus på arkitektstudentens høye tidsbruk ved å invitere til en panelsamtale med en rekke ansatte arkitekter og studenter. Et av problemene som ble belyst var at studentene opplevde en mangel på informasjon om hvordan de går frem for å løse en arkitektfaglig oppgave på beste og mest effektive måte. I forlengelse av dette har vi utfordret tre fremragende arkitekter til å fortelle om sine arbeidsmetoder og erfaringer.

Vi har fått med oss Tanja Lie fra Lie Øyen arkitekter, Linn Runeson fra Edit Atelier og Martin Brandsdal fra Hesselbrand. Arrangementet blir på AHO sin studentpub i timene før puben åpner.

Om arkitektene

Tanja Lie er medgrunnlegger av Lie Øyen arkitekter. Hun er utdannet ved Arkitekthøgskolen i Oslo og UNL i London, og etter avsluttet diplom underviste hun ved Institutt for Urbanisme ved Arkitekthøgskolen. Hun har senere også vært engasjert som lærer. Lie Øyen har stort spenn i sine prosjekter, de tegner boliger i alle prisklasser og har bygget flere kulturprosjekter. I tillegg driver de frem reguleringsplaner, arbeider med urbanismeprosjekter, tegner boligområder, hytter, hager og interiører for firmaer og private oppdragsgivere.  Noe av kontorets interesse ligger nettopp i dette spennet mellom urbanisme, og det å beherske produksjonen av helt små elementer.

Linn Runeson er medgrunnlegger av edit /atelier (est. 2018) som jobber i krysningspunktet mellom landskap, urbanisme og arkitektur. De tre partnerne i edit / atelier har alle ulik akademisk og praktisk bakgrunn, og kontoret holder til i Oslo og Aarhus. Tross at kontoret er nystartet, har edit /atelier allerede prosjekter som inkluderer urban planlegging, prisvinnende konkurranseforslag i forskjellige skala, og storby-oppdrag som Parkveien i Oslo.

Martin Brandsdal er medgrunnlegger av det internasjonale kontoret Hesselbrand. Han er utdannet ved Architectural Association i London og Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo. De jobber med alt fra konseptbutikker til større byggeprosjekter, private hjem og musikkfestivaler. Hesselbrands’ prosjekter har blant annet blitt stilt ut på Veneziabiennalen, Victoria and Albert Museum og under Milan Architecture Week. De underviser ved både London School of Architecture og Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo. 

 

Sted       Studentpuben på AHO

Tid          Torsdag 28. mars kl. 1700 – 1830

 

Arrangementet er åpent for alle, og vi serverer mat. Studentmedlemmer i AFAG får to drikkebonger ved inngangen, så husk å ta med medlemsnummer/medlemsbevis.Relaterte Saker

Kurs: tips og triks til modellbygging uten verksted

Publisert: 18.03.2019

AFAG inviterer studentmedlemmer på NMBU til kurs i modellbygging onsdag 10. april. 

Les mer

Ny lønnsstatistikk for 2018

Publisert: 14.03.2019

Vi legger nå siste hånd på lønnsstatistikken for 2018 og legger den ut på det lukkede medlemsområdet på nettsidene så snart den er komplett og bearbeidet grafisk. 

Les mer

AFAG og Akademikerne vokser mest!

Publisert: 14.03.2019

Av de fire hovedorganisasjonene på arbeidstakersiden er det Akademikerne som vokste mest, og økningen er på 2,7 %. For AFAG er økningen på 3,3 %. 

Les mer