Aktuelt | Sist oppdatert: 28.03.2019, 10:09

Arbeidsmetoder og tidsbruk i praksis

Torsdag 28. mars har vi invitert tre arkitekter til AHO for å dele sine erfaringer om tidsbruk og arbeidsmetoder. 



I høst satte vi fokus på arkitektstudentens høye tidsbruk ved å invitere til en panelsamtale med en rekke ansatte arkitekter og studenter. Et av problemene som ble belyst var at studentene opplevde en mangel på informasjon om hvordan de går frem for å løse en arkitektfaglig oppgave på beste og mest effektive måte. I forlengelse av dette har vi utfordret tre fremragende arkitekter til å fortelle om sine arbeidsmetoder og erfaringer.

Vi har fått med oss Mille Mee Herstad fra Lie Øyen arkitekter, Linn Runeson fra Edit Atelier og Martin Brandsdal fra Hesselbrand. Arrangementet blir på AHO sin studentpub i timene før puben åpner.

Om arkitektene

Mille Mee Herstad jobber hos Lie Øyen arkitekter. Hun har studert ved London Metropolitan University og AHO, og hun har jobbet for blant andre Caruso St John Architects og Longva arkitekter før hun startet hos Lie Øyen i 2016. Lie Øyen har stort spenn i sine prosjekter, de tegner boliger i alle prisklasser og har bygget flere kulturprosjekter. I tillegg driver de frem reguleringsplaner, arbeider med urbanismeprosjekter, tegner boligområder, hytter, hager og interiører for firmaer og private oppdragsgivere.  Noe av kontorets interesse ligger nettopp i dette spennet mellom urbanisme, og det å beherske produksjonen av helt små elementer.

Linn Runeson er medgrunnlegger av edit /atelier (est. 2018) som jobber i krysningspunktet mellom landskap, urbanisme og arkitektur. De tre partnerne i edit / atelier har alle ulik akademisk og praktisk bakgrunn, og kontoret holder til i Oslo og Aarhus. Tross at kontoret er nystartet, har edit /atelier allerede prosjekter som inkluderer urban planlegging, prisvinnende konkurranseforslag i forskjellige skala, og storby-oppdrag som Parkveien i Oslo.

Martin Brandsdal er medgrunnlegger av det internasjonale kontoret Hesselbrand. Han er utdannet ved Architectural Association i London og Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo. De jobber med alt fra konseptbutikker til større byggeprosjekter, private hjem og musikkfestivaler. Hesselbrands’ prosjekter har blant annet blitt stilt ut på Veneziabiennalen, Victoria and Albert Museum og under Milan Architecture Week. De underviser ved både London School of Architecture og Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo. 

 

Sted       Studentpuben på AHO

Tid          Torsdag 28. mars kl. 1700 – 1830

 

Arrangementet er åpent for alle, og vi serverer mat. Studentmedlemmer i AFAG får to drikkebonger ved inngangen, så husk å ta med medlemsnummer/medlemsbevis.



Relaterte Saker

Finn en AFAGBOKS!

Publisert: 17.04.2024

Tirsdag 23. april legger AFAG ut 25 bokser med eksamensforfriskninger på utvalgte studiesteder for arkitektur, planlegging og design i Norge og Danmark.

Les mer

Foreløpig lønnsstatistikk for 2023

Publisert: 16.04.2024

En foreløpig versjon av årets lønnsstatistikk er nå tilgjengelig på våre lukkede medlemssider.

Les mer

Handelsbanken senker renten

Publisert: 16.04.2024

Ingen grunn til å vente: Handelsbanken senker lånerenten for foreningsmedlemmer.

Les mer