Aktuelt | Publisert: 08.06.2021

AFAGPRISEN 2021

Vi har gleden av å annonsere at årets AFAGPRIS er lansert – vår konkurranse for arkitekt- og designstudenter.

For å delta i konkurransen skal du sende inn et arbeid som svarer på et tema gitt av studentutvalget i Arkitektenes fagforbund.

Temaet for 2021 er fellesskap.

Etter ett år i isolasjon og mangel på nærhet, er behovet vårt for fellesskap synligere enn på lenge. Vi ønsker derfor også å framheve hvor viktige fellesskap er og hvordan de påvirker mennesker, miljø og samfunn.

Fellesskap kan oppleves på flere mulige måter og i forskjellige kontekster. Vi har alle et behov for å være en del av et fellesskap, men får tilfredsstilt behovet på ulikt vis. I dagens digitale verden og muligheter for reise, kan vi være del av et fellesskap på tvers av landegrenser og hav, samtidig som vi kan opprette fellesskap i våre nærmeste omgivelser.

Hvordan kan kunst, arkitektur og design se på fellesskap? Kan vi bruke noen av fagkunnskapene våre til å bygge og styrke fellesskap? Hvordan ser et fellesskap ut?

Årets tema for AFAGPRISEN er fellesskap. Vi ønsker å fokusere på hvordan fellesskap oppleves og kan forstås av arkitektur- og designfagene.

Konkurransen er åpen fra og med i dag. Innleveringsfristen er 1. september.

Bidragene sendes til kristina@afag.no.

Innleveringskriterier

  • Ideen kan være fri i form av maleri, skulptur, bygning, collage, foto, 3Dmodell, tegning osv. Bidraget skal leveres på maks to A3plansjer som inneholder illustrasjoner og en eventuell beskrivende tekst på maks 400 ord. Format skal være pdf.
  • Din egen tolkning av fellesskap skal legges til grunn for bidraget ditt
  • Bidraget skal være produsert til konkurransen (ikke tidligere fullført skoleoppgave)
  • Deltaker må være medlem av AFAG
  • Man kan søke alene eller i en gruppe på maks tre personer
  • Deltaker skal være eller ha vært student i 2021

I september vil konkurransejuryen møtes for å vurdere bidragene og kåre tre vinnere. 1. plass vil motta en premie på 15 000 kr, 2. plass vil motta 10 000 kr og 3. plass vil motta 5 000 kr.

Vinnerne vil bli kåret på et eget arrangement. Vi håper på en fysisk utstilling og kåring. Mer informasjon vil bli gitt mot høsten.