Aktuelt | Publisert: 04.06.2024

AFAG støtter Pride: Stolt i 50 år!

Oslo Pride er Norges største feiring av skeiv kjærlighet og mangfold. I år feirer markeringen 50 år!

Foto: Ida Toldnæs / Oslo Pride

Den første norske markeringen for skeiv kjærlighet fant sted i Oslo i 1974 med 250 deltakere. Parader ble arrangert årlig fra 1982 under navnene 27. juni-markeringen, Homodagene og Skeive dager. Festivalen fikk navnet Oslo Pride i 2014 for å knytte den norske markeringen av LHBT+-rettigheter med den internasjonale. Nå spenner festivalen over flere dager med over 450 000 deltakere og besøkende. Årets festival holdes fra 19.-29. juni og er fylt opp med program. Du kan delta på debatter, panelsamtaler og konserter som framhever ulike aspekter ved det skeive miljøet og marginaliserte stemmer.

Oslo Pride arbeider for å bevege samfunnet i en mer inkluderende og mangfoldig retning. Arbeidet foregår hele året, blant annet ved å jobbe med samfunnsaktører og institusjoner for å endre holdninger og bygge kompetanse. Festivalen skal synliggjøre de gjenstående kampene som må kjempes og rettighetene det skeive miljøet mangler, men også feire bragdene så langt. Oslo Pride sitt mål er å skape et samfunn der alle kan være seg selv, elske den de vil og føle tilhørighet.

AFAG støtter Pride sin årlige markering og sitt kontinuerlig arbeid. Vi er med i kampen for likestilling og rettferdighet, for et samfunn der alle føler trygghet og tilhørighet, for kjærlighet og mangfold.

Ingen er fri før alle er fri!


Besøk Oslo Pride sine nettsider for mer informasjon og årets program.

Les om hvordan det var å delta i den første Pride-markeringen her.

Les mer om vår deltagelse i paraden her.