Aktuelt | Sist oppdatert: 03.01.2022, 09:46

AFAGPRISEN 2020

I en vanskelig tid har Arkitektenes fagforbund gleden av å ønske alle arkitektur- og designstudenter velkomne til å delta i årets konkurranse om å vinne AFAGPRISEN 2020 og 15 000 kr. 

For å delta i konkurransen skal du sende inn et arbeid som svarer på et tema gitt av studentutvalget i Arkitektenes fagforbund.

Temaet for 2020 er ensomhet.

 

Årets tema: Ensomhet


Alle mennesker har behov for å være sammen med andre mennesker, i større eller mindre grad. Å være ensom er å lengte etter andre mennesker.

Å være ensom er ikke det samme som å være alene. Der noen kan finne stor glede i alenetid med seg selv, vil en ensomhetsfølelse gjøre vondt. Den binder opp krefter og fører til at man ikke får gjort det man ønsker. Å føle seg ensom er nært assosiert med depresjon og kronisk stress, i tillegg til at følelsen av ensomhet er knyttet til selvmordsrisiko. Ensomhet er en viktig indikator for helsen vår, og den må tas på alvor.

I februar 2020 ble vi konfrontert med en ny dimensjon for ensomhet: utbruddet av koronaviruset. I en slik uvirkelig situasjon er det viktigere enn noen gang å sette lys på hva ensomhet er og hvorfor det har så stor påvirkning på menneskets helse, utvikling og velvære. 

Hvordan kan kunst, arkitektur og design se på ensomhet? Kan vi bruke noe av det vi vet fra fagene våre til å bekjempe, forebygge og identifisere ensomhet? Hvordan ser ensomhetfølelsen ut?

Årets tema for AFAGPRISEN er ensomhet. Vi ønsker å rette et lys mot opplevelsen av ensomhet og hvordan følelsen kan forstås av arkitektur- og designfagene.