Aktuelt | Publisert: 22.05.2024

Reiserapport: Faial, Pico og Sao Jorge

I sin diplomoppgave, ser Julie Næss Karlsen på hvordan naturkatastrofer endrer landskap, og hvordan landskapsarkitektur kan brukes for å gjenopprette landskapet og gjøre det mer mot­standsdyktig til fremtidens risiko.

Som en del av masterprogrammet sitt, reiste Julie Nærr Karlsen og de andre masterstudentene til Portugal.  Der ble de bedre kjent med «triangeløyene» Faial, Pico og Sao Jorge. En landskapsarkitekt ga studentene en innføring i lokal flora og invaderende arter, og hvordan menneskers bosetting har påvirket øyenes unike økosystemer.

I feltarbeidet så Julie nærmere på de tre øyene. Der utforsket hun hvordan hvalfangstindustrien og naturkatastrofer påvirker øyenes landskap. Arbeidet inspirerte henne til å undersøke forholdet mellom Azorenes befolkning og landskapet, blant annet den første tilflytningen til øyene og øyenes naturressurser. Gjennom feltarbeidet fikk Julie en større forståelse for sted­ligheten og for hvordan fortidens seismiske bevegelser og frem­tidig risiko er til stede i landskapet.

Les hele reiserapporten her.

Som studentmedlem i AFAG, kan du søke om reisestipend på inntil 2000 kr i forbindelse med diplomprosjektet ditt. Les mer om reisestipend her.

Her finner du eksempler på tidligere rapporter.