Aktuelt | Publisert: 30.04.2024

Behold Byarkitekten i Bergen!

Å legge ned Byarkitekten i Bergen vil være et stort tap for norsk byutvikling.

Foto: Andrey Andronov/Bergen.kommune.no

I forrige uke kom nyheten om at Byarkitekten i Bergen er planlagt nedlagt som selvstendig etat. Arkitektenes fagforbund ser på denne beslutningen som uforståelig og unødvendig og fremstår som ren symbolpolitikk. Vi ønsker å bidra til å finne en løsning som opprettholder og viderefører etaten.

Dersom målet er et inkluderende og bærekraftig byliv i Bergen er ikke løsningen å legge ned et så faglig sterkt og rådgivende organ. Etter 5 år i drift kom det en evaluering som viser at Byarkitekten i Bergen har vært en vellykket satsing med bred støtte i byen og blant aktørene.

Byarkitekten i Bergen har på kort tid klart å etablere en etat med stor handlekraft, som bidrar til positive endringer. Byarkitekten i Bergen har blitt et forbilde som andre byer ser til. Å legge ned byarkitekten i Bergen er å kneble et fagmiljø. Det er et stort tap ikke bare for Bergen, men for norsk byutvikling.

Arkitektenes fagforbund ber med dette Byrådet i Bergen om å opprettholde Byarkitekten i Bergen som en selvstendig etat. Til beste for Bergen og til beste for norsk byutvikling!