Aktuelt | Sist oppdatert: 24.11.2023, 00:05

AFAGSEMINARET 2023

Kvelden inneholdt spennende foredrag om teknologi og framtidsarkitekten, utdeling av AFAGPRISEN 2023 og feiring av medlem nr. 6 000!

16. november arrangerte vi AFAGSEMINARET for andre gang. Vår egen Per Christian Opsahl introduserte kvelden med å presentere funn fra det nylig avholdte Ledighetsbarometeret 2023. Han kunne dele oppsiktsvekkende høye ledighetstall blant nyutdannete.

Videre tok Are Risto Øyasæter, byarkitekt i Trondheim, scenen og snakket om Byarkitekten: en ny giv for arkitekturen, en ny giv for arkitekten? Fagsjef Kai Reaver i Norske arkitekters landsforbund fulgte etter og snakket om Arkitektfagets omstilling 2015-2030.

Sigurd Gjesti Berge i Nordic Office og Architecture snakket om kunstig intelligens i arkitektfaget - trussel eller mulighet? Årets AFAG-foredrag ble holdt av Elin Børrud, senterleder i SITRAP og sivilarkitekt og professor i by- og regionplanlegging hos NMBU. Hun snakket om framtidens kompetansekrav og evnen til å håndtere trege prosesser og raske endringer. 



Under arrangementet kåret vi tre vinnerne av AFAGPRISEN 2023. Årets førsteplass var bidraget WE NEED CHANGE! av Emma Heng Walaunet, arkitektstudent ved NTNU. Les om alle vinnerbidragene her.



I tillegg feiret vi medlem nr. 6000 og fikk markere et godt samarbeid med NLAs avtroppende generalsekretær Marit Hovi.

Takk til alle foredragsholdere og deltakere på årets AFAG-seminar! AFAGSEMINARET er ikke er oslo-arrangement og vi håper å dukke opp i en annen by i 2024.