topcurve
teeser2
AFAG
Arkitektenes Fagforbund
Besøksadresse:
Wergelandsveien 21 B, 0167 Oslo
Postadresse:
PB 5899 Majorstuen, 0308 Oslo
23 33 24 80
transparentbg

Arkitektenes Fagforbund inviterer til medlemskveld med foredrag ved kunsthistoriker Nina Høye

14.03.2017
Vi har gleden av å invitere til en hyggelig sammenkomst i våre lokaler med foredrag ved kunsthistoriker Nina Høye om "Det nye Christiania - Parkveien og Wergelandsveien".

Tid: Torsdag 6.april klokken 1700

Sted: Våre lokaler i Wergelandsveien 21B

 


no-nb_bldsa_FA0673 001

OM FOREDRAGET

Samtidig med at Det kongelige slott ble oppført og en ny paradegate ble anlagt for å knytte Slottet og Christiania sammen, vokste en ny bydel fram i form av Store og Lille parkvei. I dag kjenner vi dem som Parkveien og Wergelandsveien. Foredraget fokuserer på Wergelandsveien, der tomtene ble lagt ut på auksjon i midten av 1840-årene. 

Hør kunsthistoriker Nina Høye fortelle om menneskene som bygde og levde i denne delen av det nye Christiania. Her dukker det opp både kjente og mindre kjente aktører, og fasiliteter vi i dag tar for gitt - som innlagte vannledninger - kan avstedkomme både humor og dramatikk når de er vanskelig tilgjengelige.

 

sek-person-scid-33190

OM FOREDRAGSHOLDEREN

Nina Høye er konservator NMF og Cand. philol. i kunsthistorie fra Universitetet i Oslo, med avhandling om H. D. F. Linstow og hans arbeider med interiørene på Det kongelige slott. Hun har publisert Det kongelige slott i Oslo (Cappelen Damm 2008) og Oscarshall (Cappelen Damm 2009) samt flere artikler om slottsarkitekt Linstow og relaterte emner.

Nina Høye har vært med på å bygge opp en rekke utstillinger på Det kongelige slott. Kurator for utstillingen «Slottet og Linstow, Den nye hovedstadens grunnstein», Nasjonalmuseet – Arkitektur, 2010 og for utstillingen «Kongelige Reiser 1905-2005» på Nasjonalmuseet 2012 sammen med avdelingsdirektør Widar Halén. Høye holder jevnlig foredrag internt og eksternt. Hun er ansatt som kunsthistoriker og omvisningsleder ved Det kongelige hoff.


MELD DEG PÅ

Du melder deg på arrangementet ved å sende e-post til post@afag.no innen fredag 31. mars, men vi tar forbehold om at arrangementet kan bli fulltegnet før det. Vær vennlig og gi beskjed i rimelig tid om du ikke har anledning til å komme. Det er et begrenset antall plasser.

Arrangementet er gratis, og det vil bli servert mat og drikke.  

 

Velkommen!

 

 

 

 

 

Logg inn
Medlemsnummer:
 
Fødselsdato:
..  
Husk meg