topcurve
teeser9
AFAG
Arkitektenes Fagforbund
Besøksadresse:
Wergelandsveien 21 B, 0167 Oslo
Postadresse:
PB 5899 Majorstuen, 0308 Oslo
23 33 24 80
transparentbg

Tre tips til jobbintervjuet

16.11.2017 Hege Sandhaug
AFAGs medlemmer bytter jobb med jevne mellomrom. Da kommer jobbintervjuet, og i den forbindelse er det noen spørsmål som stadig går igjen. Her er tre korte tips som kan hjelpe litt på veien.

1. Vær genuin. Du selger verdi og kvalitet gjennom din kunnskap, kompetanse og personlighet. Du skal synliggjøre hvorfor din kompetanse hjelper bedriften med å løse sin utfordringer med deg på laget. Målsettingen med jobbintervjuet er at arbeidsgiver skal finne ut av om du er rett person for stillingen.


2. Hva er det ved stillingsbeskrivelsen som tiltrekker deg og hvorfor? Har du spesialutdannelse eller særlig erfaring med noen av arbeidsområdene som du kan fortelle om ved å gi noen eksempler? Er det ting du har jobbet med før men har så vidt vært borte i, så vær ærlig om det. De fleste har ikke alt men mange har mye nok. Vis din portefølje.

3. Vær tilstede og gi oppmerksomhet til den eller de som du samtaler med under jobbintervjuet. Forsøk å være fleksibel i rollen som lytter versus den som snakker. Du liker muligens å prate men hører du hva intervjueren spør om? Det lønner seg å være ærlig og prøve å svare konkret.Ble du ikke nummer én denne gangen, er det nyttig å ta kontakt med arbeidsgiveren i etterkant og spørre hva slags inntrykk de fikk og be om tilbakemelding. Intervjuernes inntrykk av deg kan hjelpe deg i videre jobbintervjuer.

AFAG oppfordrer medlemmer som er i jobbsøkerfasen å ta kontakt med oss. Vi kan støtte deg før og underveis i prosessen. 


 

Logg inn
Medlemsnummer:
 
Fødselsdato:
..  
Husk meg